Pompier-erou! Prezența de spirit l-a ajutat să ...

Un incendiu izbucnit miercuri, la un autoturism aflat în cartierul piteștean Prundu, putea să distrugă complet mașina proprietarului. Șoferul se afla pe Bulevardul Petrochimiștilor atunci când mașina a luat foc în mers, chiar în dreptul unei biserici.

Pompierii au fost anunțați de incident. Până la sosirea echipajelor, mai mulți colegi de trafic au încercat să îl ajute pe bărbat să stingă focul, intervenind cu stingătoarele din autoturismele lor. Printre aceștia s-a aflat și plutonier adjutant șef Berbecaru Ionel, șef gardă de intervenție la Detașamentul de Pompieri Pitești, care era în timpul liber. Prezența de spirit și experiența l-au ajutat să găsească o soluție care a dus la limitarea efectelor incendiului:

„Acesta a acționat atât cu stingătorul din autoturismul său, dar, experiența și prezența de spirit l-au făcut să se adapteze condițiilor și să meargă în biserica din apropiere, unde știa că va găsi stingătoare cu o capacitate mai mare pe care să le folosească eficient pentru stingerea incendiului produs de un scurtcircuit electric.


A reușit, astfel, să potolească focul, încă din faza incipientă și să limiteze efectele distructive ale acestuia. Au ars numai cablurile electrice și elementele combustibile ale compartimentului motor, fiind salvat restul autoturismului.
Știm că meseria de pompier îți intră în sânge și devine un stil de viață, dar îi mulțumim colegului nostru pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

 

 

Foto ISU Argeș