Poliţistul acuzat ca a parcat neregulamentar răspunsese unui apel la 112

În ultima vreme, a devenit o modă ca pe reţelele de socializare să fie postate şi ulterior intens comentate instantanee care surprind şoferi ce parchează aiurea.

CITEȘTE ȘI ... Zile libere de Rusalii! Cât stau acasă angajaţii români în luna iunie

O astfel de situaţie a făcut obiectul unei aprinse dezbateri săptămâna trecută, după ce un internaut a postat o fotografie ce surprindea o maşină de poliţie parcată, ce-i drept, destul de ciudat, între două locuri blocate cu dispozitive speciale. Aşa cum se întâmplă de obicei, mulţi s-au grăbit să „arunce cu pietre” împotriva poliţistului care parcase echipajul de asemenea manieră, comentariile la adresa sa şi a oamenilor legii în general variind de la ironii la cuvinte de-a dreptul jignitoare.

CITEȘTE ȘI ... Update: A lăsat ceară la topit într-o cratiță și i-a luat casa foc (VIDEO)

Puţini sunt însă cei care ştiu adevărata poveste din spatele fotografiei. Iată cum au stat în realitate lucrurile: maşina de poliţie fotografiată era în parcare la Praktiker, acolo unde firma care goleşte magazinul ce a fost închis a blocat cele două locuri pentru a fi sigură că are parcarea disponibilă când vine la încărcare. În al doilea rând, poliţia se deplasase acolo în urma unui apel venit pe numărul de urgenţă 112, oamenii legii staţionând cât mai aproape posibil de locul intervenţiei. Aceste elemente au condus la concluzia că şoferul poliţist nu a încălcat sub nicio formă prevederile rutiere, cu atât mai mult, cu cât echipajul se afla şi în misiune. După ce au fost analizate aceste aspecte, conducerea IPJ Argeş a luat decizia de a nu sancţiona şoferul echipajului pentru că situaţia nu o impunea. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta