Poliţiştii pot lua concedii medicale mai lungi cu până la 183 de zile!

CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) anunţă noile măsuri luate pentru acccesul la serviciile medicale. Conform acestora, poliţiştii pot lua concedii medicale mai lungi, se înființează  un subprogram pentru bolnavii de autism, iar anumite intervenții pentru afecțiuni oncologice la sân devin decontabile. 


Pentru personalul militar în activitate, poliţişti şi poliţişti de penitenciare se majorează durata maximă a concediilor medicale. Prin situaţii temeinic motivate de situația recuperării medicale, în cazul acestor categorii, concediul medical se poate prelungi de către medicul specializat cu până la 183 de zile, iar comisiile de expertiză medico-militară pot propune acordarea unor concedii medicale de până la 550 de zile.


În cadrul aceluiași set nou de măsuri, a fost aprobată implementarea unui subprogram dedicat persoanelor cu sceptru pentru autism în cadrul programului naţional pentru sănătate mintală, menit să asigure persoanelor care suferă de această boală accesul la servicii de logopedie, consiliere psihologică şi kinetoterapie. Toate aceste măsuri vin în sprijinul îmbunătăţirii stării de sănătate mai ales a copiilor care suferă de acceastă boală.


Şi în cazul pacientelor care au suferit intervenţii chirurgicale oncologice la sân, CNAS va deconta intervenţia oncologică de simetrizare a glandei mamare.  Până în prezent, pacientele cu afecțiuni oncologice la sân care necesitau mastectomie beneficiau de reconstrucție mamară, la recomandarea specialistului, fără ca intervenția chirurgicală de simetrizare a glandei mamare sănătoase cu glanda mamară reconstruită să fie decontabilă. 
 

 

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta