Politicienii argeşeni s-au îmbolnăvit pe capete după alegerile locale

Era de aşteptat ca după campania electorală numărul infectărilor cu Sars-CoV-2 să crească, cel puțin în rândul politicienilor. Nu au făcut ei băi de mulțime ca altădată, dar… duşuri tot au făcut, ca să nu mai vorbim că au intrat în contact cu sute de oameni doar din partidul lor, nemaipunând la socoteală expunerea publică.

Pe de altă parte, cu un COVID toți suntem datori, iar politicienii care l-au contactat au făcut-o în cel mai potrivit moment: după alegerile de la locale şi înainte de campania pentru parlamentare, ca să aibă timp suficient de covidit şi recuperare.

Fiecare dintre cei deja confirmați au intrat în contact cu foarte multe persoane, drept care lista celor infectați cu siguranță este mai lungă, iar lista celor îngrijorați… şi mai şi!  

 

Simona Bucura-Oprescu a deschis lista celor infectați după alegeri 

Deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu a fost prima care a deschis sezonul anunțurilor COVID.

„Mă alătur miilor de români confirmați pozitiv de COVI-19. Starea mea de sănătate este stabilă în acest moment şi sunt internată în spitalul de la Mioveni, unde am mare încredere în profesionalismul cadrelor medicale care au tratat cu succes până acum sute de alți pacienți. Nu am pus la îndoială nicio clipă existența acestui coronavirus. Nu o faceți nici voi! Protejați-vă cât mai bine pentru siguranța voastră şi a celor din jur! Să dea bunul Dumnezeu să fiți feriți de acest inamic invizibil care produce atâta suferință! Multă sănătate tuturor!”, a fost mesajul transmis de parlamentarul PSD săptămâna trecută, pe 13 octombrie.

 

Cristian Mitrofan  se recuperează,  cu veselie, la domiciliu 

Tot marți, pe 13, liberalul Cristian Mitrofan, preşedinte al CAS Argeş, anunța că şi el a fost confirmat pozitiv, desi şi-ar fi luat toate măsurile de precauție. 


„Prieteni dragi, astăzi e marți, 13, şi, din păcate, nu am scăpat nici eu şi am fost confirmat pozitiv de COVI-19. Am făcut preventiv toate analizele la spitalul din Mioveni, iar seara am primit rezultatul. Starea mea de sănătate este stabilă în acest moment, nu am nicio problemă importantă şi sunt internat în spitalul de la Valea Iaşului pentru o perioadă cât mai scurtă, sper. Atât la Mioveni, cât şi la Valea Iaşului, am fost primit şi îngrijit exemplar şi pe această cale adresez mii de mulțumiri cadrelor medicale şi întregului personal! Acest virus e perfid şi, deşi m-am protejat tot timpul, tot s-a «agățat» de mine. Vă rog să nu mai credeți în prostii şi să vă protejați cât mai bine pentru siguranța voastră şi a celor din jur! Să vă dea Dumnezeu sănătate, pentru că e mai bună decât toate!”, anunța Cristian Mitrofan. La două zile după, acesta se externa, iar acum se recuperează la domiciliul său din Curtea de Argeş, bucurându-se de beneficiile unui concediu de odihnă neplanificat. Spun... bucurându-se, pentru că liberalul are o stare de spirit cât se poate de bună, iar optimismul său incurabil îl face să vadă partea bună chiar şi într-o situație în care nu te simți tocmai confortabil. Dacă nu s-ar fi testat în mod regulat, directorul CAS nici nu ar fi ştiut că are COVID. Singurul simptom pe care l-a constatat odată cu primirea rezultatului a fost pierderea parțială a mirosului. „Am avut o zi-două în care m-am resimțit puțin, o mică pneumonie din ce au văzut doctorii din rezultatele analizelor, în rest... nu am avut simptome, cu excepția pierderii mirosului. Acum mă recuperez acasă, iau un antibiotic uşor, paracetamol şi vitamine pentru creşterea imunității.”, ne-a declarat Cristian 
Mitrofan.

Soția sa nu a contactat virusul şi nici alți cunoscuți sau colegi de serviciu şi partid cu care directorul CAS a intrat în contact.

 

Președintele PNŢCD Argeș – internat la Mioveni 

Tot marți, pe 13 octombrie, ca un făcut, Gheorghe Dinescu, preşedintele PNȚCD Argeş, anunța că suferă de o răceală severă şi că s-a dus să facă testul COVID.

„De câteva zile sunt răcit! O răceala severă. Am vorbit cu un prieten de la UPU, m-am dus şi eu şi soția să facem testul. Nas, gât, repede, termina fătuca, dar am completat la documente de ziceai că plec în SUA, fără documente! Acum să vedem dacă doamna cârlionț de la DSP Argeş îşi trimite dulăii la produs, dacă iese pozitiv!”, scria Dinescu.

La o zi după nu a trimis nimeni... dulăii după el, dar se ducea singurel să se interneze la spitalul COVID de la Mioveni. De pe patul spitalului, Dinescu, adevărat patriot, continua să lumineze mințile adormite ale poporului:

„Cu toate că acum sunt aici, internat, pe tratament, cu colegi suferinzi, eu rămân tot cu părerea mea! Sunt convins că acest nenorocit de virus hibrid a fost creat pentru a accelera decesul celor deja bolnavi cronici şi suferinzilor fără de leac, a căror medicație şi asistență erau suportate de agențiile guvernelor la nivel modial!”

Pe 16 octombrie deja starea sa psihică se altera simțitor, Dinescu făcând aprecieri medicale şi propuneri către Parlamentul României:

„Atențiune, națiune! Eu sunt unul dintre cei cinci din Secția ATI a spitalului de infestati confirmați cu COVID-19 Mioveni! Acum vă vorbesc în cunoştință de cauză din secția de terapie! Din constatările mele, dar şi ale colegilor de suferință, noi, «nespecialiştii», am ajuns la concluzia că toți suntem purtătorii acestui virus, el declanşându-se la slăbirea sistemului imunitar al persoanei. De aceea, sfatul nostru este să vă feriți să răciți! Imunizați-vă organismul! Propunere pentru Parlamentul României! (…) Depuneți hotărâre de suspendare a lui Iohanis! Parlamentul să propună imediat şi urgent un guvern de uniune națională format din adevărații meseriaşi, poate cu Rafila - premier, pentru a salva viața poporului român! Declanşați starea de calamitate sanitară! Salvați Poporul! Dacă liderii voştri sunt corupți şi trădători, distrugeți-i!”, scria Dinescu.

Surse din cadrul spitalului ne-au confirmat că, într-adevăr, starea de sănătate a liderului PNȚCD nu era deloc una prea bună. 

 

Primarul din Sălătrucu -  la reanimare 

Într-o stare şi mai delicată se află primarul comunei Sălătrucu, Nicolae Langer. Acesta se afla internat în secția de reanimare a Spitalului Județean Piteşti. Aflat la al cincilea mandat consecutiv, era de aşteptat ca sistemul său imunitar să nu fie în cea mai bună formă… Dacă mai adăugăm la asta şi vârsta, sperăm doar să fi contactat o tulpină de virus mai puțin agresivă.

 

Directorul Salubris - încă  o „victimă” a campaniei 

Din sursele noastre, şi Gabriel Sabie, directorul Salubris Piteşti, s-ar fi ales cu un COVID după această campanie electorală, însă starea sa de sănătate este una destul de bună. 

 

COVID-ul a ajuns  și la FC Argeș 


Bogdan Stoica, preşedintele Clubului FC Argeş, şi doctorul Dragoş Șerb, consilier local PSD şi medic al echipei FC Argeş, se află în recuperare la domiciliu tot pe motiv de… COVID. Starea lor este una bună, aproape… asimptomatică, ne spune Bogdan Stoica. Potrivit acestuia, până la acest moment, niciun alt membru al FC Argeş nu a mai fost confirmat, după ce ei au primit răspunsul pozitiv. 
 

Sursa:Saptamanalul Ancheta