Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD

NEWS: A fost stabilită noua conducere a PSD, sâmbătă, în urma unui Congresului care a durat întreaga zi. În urma celor 2.828 de voturi primite, Viorica Dăncilă a devenit președintele partidului. Este, de asemenea, o premieră, având în vedere că Viorica Dăncilă este prima femeie în această funcție.

Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, cu 2.463 de voturi, iar Mihai Fifor va ocupa funcția de secretar general, după ce a strâns 2366 de voturi.

Confruntarea s-a dat între două tabere, și anume cea reprezentată de noua conducere impusă după alegeri, în frunte cu Viorica Dăncilă, care susține că s-a renunțat la mesajul anti-european și anti-stat de drept, și cea reprezentată de simpatizații și susținătorii lui Liviu Dragnea, cum este Codrin Ștefănescu, care a vrut poziția de secretar general, dar și de Liviu Pleșoianu, care a candidat la funcția de președinte. 

Viorica Dăncilă a întrunit un număr de 2.828 de voturi, Liviu Pleşoianu 715, Şerban Nicolae - 375 şi Ecaterina Andronescu 50 de voturi.


Rezultatele votului pentru funcţia de preşedinte executiv PSD
1. Eugen Teodorovici - 2466

2. Daniel Suciu - 1358

3. Daniel Florea - 129

4. Sorin Bota - 19

 

 

Rezultatele votului pentru funcţia de secretar general al PSD
1. Mihai Fifor - 2366

2. Gabriel Petrea - 717

3. Codrin Ştefănescu - 456

4. Felix Stroe - 189

 


 

Dăncilă: "Voi fi un om echilibrat şi în acelaşi timp ferm", a precizat premierul la sosirea la congres.

"Voi fi un om echilibrat şi în acelaşi timp ferm. PSD are nevoie de echilibru, dar în acelaşi timp are nevoie şi de decizii ferme. Şi cred că nu numai un om este important pentru acest lucru, este importantă echipa care va conduce acest partid. Este important să dăm dovadă de democraţie în partid, să aducem alături de noi cât mai multe persoane, iar deciziile să nu fie luate în grupuri restrânse, să fie luate în forurile statutare şi prin consultarea membrilor de partid", a precizat Dăncilă.