Un primar argeşean s-a trezit cu şpaga lăsată la uşă: 5.000 lei, cafea şi bomboane!

Marius-Luigi Ionescu, primarul comunei Merişani, a fost ispitit, de trei cetăţeni ai comunei pe care o administrează, cu o „atenţie” pe care a dat-o pe mâna poliţiştilor, iar toată povestea s-a lăsat cu un dosar de dare de mită, ajuns pe rolul Tribunalului Argeş. 


În seara de 3 iulie, Marius-Luigi Ionescu s-a trezit cu vizita a trei persoane. Carmen-Angela Molfa, împreună cu concubinul său, Emil Ioana, şi tatăl Nicolae Molfa au venit la domiciliul primarului să îi ceară să le permită să îşi construiască un gard pe o temelie deja turnată, dar pentru care nu deţineau autorizaţie de construcţie. Primăria anunţase demolarea acesteia, precum şi a altor construcţii ilegale din comună, aşa că Angela Molfa şi Emil Ioana au încercat să intervină la primar ca să le lase construcţia în picioare. La finalul discuţiei, care s-a lăsat cu refuzul categoric al primarului Ionescu, Angela-Carmen Molfa a intrat în curtea şi a lăsat la o uşă secundară a locuinei o sacoşă din plastic. Primarul fusese rugat insistent să ia ploconul în care erau nişte produse şi un plic, însă acesta nici nu a vrut să îl atingă.

După ce vizitatorii au plecat, primarul Merişaniului a sesizat Poliţia Locală Bascov, dar a sunat şi la 112. Când oamenii legii au venit la faţa locului au găsit sacoşa exact acolo unde o lăsase femeia. În ea erau mai multe produse: o sticlă de Coca Cola, una de whisky, ambalată împreună cu două pahare, un pachet de cafea Jacobs, o cutie de praline şi un plic pe care scria Angela şi Emil. În interiorul acestuia, anchetatorii au mai găsit încă unul, în care era introdusă suma de 5.000 lei şi pe care scria: „Din partea familiei Ioana Emil şi Molfa Angela. Vă rugăm frumos să ne lăsaţi să ne închidem locuinţa cum a fost înainte şi să ne eliberaţi titlul de proprietate. Cu mare respect şi vă mulţumim pentru înţelegere!”. Deşi, atât Angela Molfa, cât şi partenerul său au recunoscut fapta, aceştia consideră că nu au dat mită, ci doar bani şi produse, ca să fie ajutaţi. Emil Ioana a declarat în faţa anchetatorilor că suma de 5.000 lei a fost stabilită în baza celor auzite prin sat „că este suficientă pentru ca Primăria să le elibereze titlul de proprietate.”. Cei doi săteni se întâlniseră şi pe timpul zilei cu primarul Luigi Ionescu, în biroul acestuia, unde îi ceruseră aceeaşi clemenţă faţă de gardul lor ridicat ilegal, însă prima dată a fost fără sacoşa „ispită”. Dacă au văzut că aşa nu merge, au crezut că, dacă înaintează un plic cu bani, autorităţile vor închide ochii, însă nu au obţinut decât un dosar penal cu acuzaţia de dare de mită. 


Sursa: Săptămânalul Ancheta