PRO ROMÂNIA: Bogdan Ivan cere taxe și impozite mai mici pentru piteșteni!

Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș, cere Primăriei Pitești nu doar să revină la taxele pe care piteștenii le plăteau în 2017, ci chiar să le scadă. Este reacția pe care Ivan o are după ce ieri, Consiliul Local Pitești a votat, la inițiativa primarului Cornel Ionică, majorarea taxelor și a impozitelor locale pentru anul 2018. Acesta este cadoul de Crăciun pe care municipalitatea îl oferă piteștenilor.

Bogdan Ivan critică decizia Primăriei Pitești de a majora taxele și impozitele locale și cere municipalității să rămână la costurile din 2017. 

”Motivul pentru care se măresc taxele în Pitești este halucinant: nu s-au mărit de 11 ani! Dar veniturile s-au mărit? Nivelul de trai al românilor, al piteștenilor a crescut? Din contră! Cerem Primăriei Pitești nu doar să revină la nivelul taxelor din 2017, ci chiar să scadă taxele, în special pentru cei care folosesc energie regenerabilă, pentru investitori, pentru cei care creează locuri de muncă.”, declară Bogdan Ivan în numele echipei Pro România Argeș. Ivan adaugă că ”în timp ce Ploieștiul, de exemplu, a dezvoltat 7 parcuri industriale prin crearea de facilități, inclusiv taxe scăzute, Piteștiul nu a reușit să dezvolte niciunul.”
Liderul Pro România Argeș, Bogdan Ivan, arată concret ce înseamnă această majorare de impozite și ce impact va avea asupra veniturilor piteștenilor.   
”Ce înseamnă majorarea cu 20% a impozitului pentru locuințe, terenuri sau autoturisme atât pentru persoanele fizice, cât și juridice? De exemplu, dacă în medie, pentru un apartament, un piteștean plătea un impozit de 200 de lei, cu această majorare, în 2018, pentru același apartament, același piteștean va plăti 240 de lei. Este vorba, așadar, despre o diferență de 40 de lei. Însă, dacă piteșteanul are și un teren, un autoturism sau două, clar aceste majorări vor avea un impact mai mare asupra veniturilor piteșteanului, în condițiile în care salariile nu cresc.”, afirmă Bogda Ivan, liderul Pro România Argeș.