Preşedintele  ALDE Moşoaia, Ioan Dincă: Sunt dispus să fac echipă cu oricine, mai puţin cu PNL

La Moşoaia, preşedintele organizaţiei locale ALDE, Ioan Dincă, şi-a făcut un plan de bătaie pentru următoarele ture de alegeri, dat fiind faptul că la europarlamentare partidul său nu s-a bucurat de scorul aşteptat.

„Deşi rezultatul nu a fost cel scontat şi cel pe care mi l-am dorit, nu înseamnă că aleg fuga, calea cea mai uşoară. Nu sunt laş şi nu îmi e frică de nimic. Undeva s-a greşit, rămâne să reparăm greşelile.”, ne-a declarat Ioan Dincă.

Acesta pune la punct, deja, strategia pentru alegerile locale, mai ales că va şi candida pentru funcţia de primar al comunei, din partea ALDE. În prezent, este consilier local, ceea ce l-a ajutat să înveţe şi care sunt procedurile din cadrul administraţiei locale, dar şi necesităţile comunităţii. 

„În calitate de consilier local, alături de colegul meu de la ALDE, Ion Marin, întotdeauna am votat în folosul cetăţenilor şi ne-am opus tuturor proiectelor care nu au fost strict pentru comunitate. Ca de exemplu, atunci când s-a propus majorarea taxelor şi a impozitelor cu 15%, noi doi ne-am opus vehement. Doresc să alcătuiesc o echipă de oameni serioşi, care să se dovedească a fi consilieri locali dedicaţi comunei şi priorităţilor cetăţenilor. Vreau să specific faptul că nu o să fac niciodată echipă cu PNL, dar suntem dispuşi să lucrăm cu PSD şi prin prisma unei bune colaborări cu actualul primar al localităţii. În administraţia locală contează mai mult oamenii decât partidul, iar comportamentul consilierului liberal, Mihai Lucian, este inacceptabil pentru noi. Nu poţi să arunci cu promisiuni irealizabile, doar ca să păcăleşti electoratul!”, a explicat preşedintele ALDE Moşoaia, Ioan Dincă. 

De asemenea, domnia sa consideră că nici nu este corect ca aleşii locali să facă promisiuni fără acoperire, înşelând astfel aşteptările oamenilor.

„Avem un consilier local din alt partid care de 3 ani amăgeşte oamenii cu promisiuni nerealizabile. De exemplu, promite introducerea reţelei de gaze în satele Bătrâni, Lăzăreşti şi Ciocănăi, însă oamenii trebuie să ştie că nu se poate face aşa peste noapte. Procedura este greoaie. În primul rând,  avem nevoie de fonduri, pentru că noi trebuie să plătim 98%, iar Distrigaz pune doar 2%. Pentru orice investiţie trebuie un buget şi în funcţie de priorităţi se stabilesc proiectele. Prioritatea unui primar este cetăţeanul, şi nu să facem din primărie o firmă de familie.”, ne-a declarat Ioan Dincă. 

Mai mult, domnia sa a prezentat şi modul inedit în care se vor alege consilierii. „Locurile pe lista de la alegerile locale se vor trece în ordine alfabetică şi la final, în funcţie de aportul fiecăruia, se va decide cine va intra în Consiliu. Îmi doresc o echipă cu care să fac lucruri frumoase pentru Moşoaia şi să îmi pun experienţa profesională în slujba comunei.”, a mai declarat Ioan Dincă.