Organizația de Femei a ALDE Pitești a împărțit măști de protecție: Să fim responsabili în lupta cu gripa!

Sub motto-ul „Să fim responsabili” Organizația de Femei a ALDE Pitești a împărțit măști medicale piteștenilor. Acțiunii promovate de organizația condusă de doctorița Eny Pavel i s-a alăturat și președintele ALDE Pitești, secretarul de stat în ministerul Energiei Robert Tudorache.
Femeile liberale au împărțit măști de protecție în special în zona centrală. La nivel național a fost declarată epidemia de gripă, epidemie care a afectat și mai mulți argeșeni.
„Suntem sub epidemie de gripă și am considerat că trebuie să întărim mesajul că trebuie să fim responsabili. Ca doctor, recomand vaccinarea. Este important însă și să prevenim. De aceea, gesturi simple precum spălarea mâinilor sau purtarea unei astfel de măști de protecție ne pot feri de gripă. Cei care sunt bolnavi ar trebui să fie responsabili și să poarte aceste măscuțe pentru a nu transmite mai departe boala, însă și cei care sunt sănătoși ar trebui să poarte aceste măscuțe în perioadele sensibile ale anului, cum este aceasta, mai ales în zonele aglomerate”, a subliniat doctorița Eny Pavel.

„Am fost alături de colegele mele pentru că susțin acțiunile de responsabilizare și educație pe teme medicale pe care Organizația de Femei ALDE Pitești le organizează permanent. Cred că este important să dăm un semnal că trebuie să fim și noi responsabili pentru a ne feri pe noi, copiii sau părinții noștri de gripă. Am împărțit aceste măscuțe pentru că am dorit să le transmitem că pot fi găsite metode ieftine, la îndemână, la care putem apela pentru a fi protejați”, a completat Robert Tudorache, președintele ALDE Pitești.