Liderul PRO România Argeș cere demisia de urgență a primarului Ionică

”Cornel Ionică trebuie să demisioneze! De urgență!”, este afirmația lui Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș, după ce primarul municipiului Pitești a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), proces care se afla pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

”Într-o Românie normală, care face parte din Uniunea Europeană, un primar în situația lui Cornel Ionică ar fi demisionat. În condiția în care Agenția Națională de Integritate anunță că un primar s-a aflat în conflict de interese, iar Înaltea Curte de Casație și Justiție decide că ANI are dreptate, acel edil trebuie să își dea demisia de onoare.”, precizează președintele Pro România Argeș.

”Din afirmațiile primarului Ionică, potrivit cărora <>, înțelegem că dumnealui își dorește cu orice preț să-și păstreze funcția. Domnul Cornel Ionică trebuie să știe că nimeni nu s-a născut primar, că funcția nu îi aparține pe vecie și că atunci când un om obișnuit greșește trebuie să și plătească. Primarul Piteștiului a pierdut recursul inclusiv la Înalta Curte. Trebuie să accepte situația și să se supună legii!”, adaugă Bogdan Ivan.

Orice funcționar public, orice demnitar trebuie să demisioneze atunci când are o hotărâre definitivă și irevocabilă, îl contrazice liderul Pro România Argeș pe primarul Ionică. ”În România, ceea ce mulți trebuie să înțeleagă este că dacă ai o funcție publică nu ești mai presus de lege sau de orice cetățean obișnuit. Domnule Cornel Ionică, dovediți că aveți onoare: demisionați!”, precizează Ivan.

Pe de altă parte, liderul punctează că: ”Prefectura Argeș trebuie să ia măsuri legale în această situație și să emită ordinul de încetare a mandatului de primar. Sunt convins că prefectul Emilian Dragnea, chiar dacă a făcut parte din același partid ca primarul Ionică, fiind înalt funcțioanar public, apolitic, va pune în aplicare legea.”

Liderul Pro România Argeș, Bogdan Ivan încheie prin a preciza că ”Dacă pentru unii politicieni funcția este mai importantă decât bunul simț, dacă onoarea nu înseamnă nimic în fața puterii, acei politicieni nu înțeleg motivul pentru care au fost aleși. Aceste nereguli trebuie să înceteze în România!”