George Simion și-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare!

Liderul mișcării unioniste, George Simion, își lansează,mâine, candidatura la alegerile europarlamentare. Conferința va fi organizată la Hotel Victoria, din Pitești.

„Avem un trecut. Aici, la Pitești, acest trecut ne vorbește de cel mai cumplit experiment de reeducare prin tortură, pe model sovietic, care a avut drept scop dezumanizarea și exterminarea tinerilor i ntelectuali români, „Fenomenul Pitești”. Tinerii intelectuali aveau curajul să se ridice împotriva unui regim odios pentru a construi României un viitor eliberat de comunism. Ei nu s-au sacrificat în zadar. Astăzi, putem spune că avem un viitor, la care putem toți contribui, iar acela se referă la o Românie Mare în Europa”, a declarat George Simion, candidat independent.

La eveniment va participa și primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, susținător direct al liderului mișcării unioniste. De asemenea, vor fi prezenți Mihai Eftimie, reprezentantul societății civile unioniste din Câmpulung, Florin Șandu, prim-vicepreședintele Fundației Culturale ,,Ion și Doina Aldea Teodorovici’’, artistul Constantin Samoilă, publicistul Ion Hiru, corul veteranilor ,,Mihai Viteazul’’, revoluționari, oameni de cultură, reprezentanți ai Studenților Basarabeni din Pitești și unioniști din județul Argeș.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

Reamintim că edilul din Corbi se ocupă, printre altele, şi de o campanie de strângere de semnături în judeţul nostru pentru iniţierea unui act normativ de unire a României cu Basarabia. 


 

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.