Fostul ministru al Finanțelor bătut de fiul ex-preşedintelui CJ Argeş!

Ciprian Mihăilescu a intrat în atenţia opiniei publice când firma sa a câştigat primul contract „Lapte-corn” la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Argeş, în timp ce tatăl său conducea instituţia.
Din 23 septembrie, Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) are o nouă conducere. Preşedintele Consiliului CAFR a fost ales argeşeanul Ciprian Mihăilescu. Acesta a obţinut 491 de voturi de la cei 828 de participanţi. În competiţia pentru primul loc, acesta a concurat cu fostul ministru al Finanţelor, uns în 2010, Gheorghe Ialomiţianu, care a ieşit pe locul trei, cu 433 de voturi. Din Consiliul CAFR mai face parte şi o altă argeşeancă, Mihaela-Raluca Toma. 

CITEȘTE ȘI ... Cauți un loc de muncă? Vezi aici lista completă!


Ciprian Mihăilescu este, din 2014, prim-vicepreşedinte al Consiliului CAFR. Acesta este unul dintre acţionarii societăţii Eval Expert din Piteşti, unde deţine 45% din acţiuni, alături de tatăl său, fostul preşedinte al CJ Argeş, Ion Mihăilescu, care are doar 5% din acţiuni. Deşi în CV-ul său depus la dosarul de candidat la preşedinţia CAFR nu apare şi activitatea sa politică sau de om de afaceri, Ciprian Mihăilescu a fost şi consilier local la Piteşti, din partea PSD.

Acesta a ieşit însă, în 2008 din administraţia locală, dar şi din politică. Ciprian Mihăilescu a lucrat şi în mediul privat, fiind director al sucursalelor piteştene ale băncilor Garanti Bank şi ABN Amro., în perioada 2002 – 2009. Fiul fostului preşedinte CJ Argeş merge pe urmele tatălui său, dar nu pe cele de pe scena politică. Ion Mihăilescu a deţinut funcţia de preşedinte al CAFR din 2004 până în 2011, după care a primit titlul de preşedinte de onoare. Cât a deţinut acest titlu,  CAFR a primit şi o amendă consistentă de la Consiliul Concurenţei, de 182.000 euro, pentru restricţionarea concurenţei pe piaţa seviciilor de audit financiar. CAFR este organizaţia care coordonează şi autorizează activităţile de audit financiar. 

CITEȘTE ȘI ... Cadavrul unui bărbat găsit în Pitești! Era în stare de putrefacție!


La nivel de business, pe lângă afacerea „Lapte-corn”, Ciprian Mihăilescu a fost şi patron la hotelul Ambiance de la ieşirea din Piteşti spre Bradu. Imobilul a fost o afacere făcută împreună cu Ion Necula, însă asocierea dintre cei doi nu a durat foarte mult. Fiul fostului preşedinte CJ Argeş a cedat cele 51% din acţiunile sale pentru suma de 250.000 de euro, plătită de fostul asociat, Ion Necula. 
 

Sursa:Saptamanalul Ancheta