Ce şi-au mai cumpărat în ultimul an politicienii şi şefii de instituţii din Argeş

15 iunie a fost ultima zi în care persoanele aflate în funcţii publice au fost obligate prin lege să-şi actualizeze declaraţiile de avere şi interese. Majoritatea aleşilor şi şefilor de instituţii din judeţ şi-au depus noile declaraţii, însă sunt şi persoane cu funcţii de conducere care nu au făcut-o nici la două săptămâni după expirarea termenului legal. 


La o sumară trecere în revistă a declaraţiilor persoanelor cu funcţii importante în viaţa publică a judeţului se constată că, aşa cum de altfel era de aşteptat, în cele mai multe cazuri veniturile salariale au crescut spectaculos, pe fondul aplicării noii legi a salarizării, intrate în vigoare la jumătatea anului trecut.

 

După ce am frunzărit câteva zeci de declaraţii noi, putem face o scurtă contabilizare a celor mai recente achiziţii făcute de politicieni şi directori:
# Preşedintele CJ Dan Manu şi-a adăugat în declaraţia de avere o nouă proprietate, mai exact un teren agricol de 11.000 mp în comuna Călineşti, pe care l-a primit moştenire.
# Vicepreşedintele Ion Mânzână şi-a sporit colecţia de obiecte de valoare, care anul trecut era evaluată la 35.000 de euro, iar anul acesta la 38.000 de euro.
# Unul dintre parlamentarii PSD din garda nouă, Nicolae Georgescu, a început să investească şi el din banii câştigaţi ca deputat şi şi-a cumpărat în ultimul an un teren de 1,5 hectare în oraşul său natal, Costeşti. 
# Şi în declaraţia de avere a deputatului Cătălin Rădulescu figurează o nouă proprietate, mai exact un  apartament de 118 mp în Piteşti cu trei garaje. 
# Secretarul Primăriei Piteşti, Cătălin Călugăru, a decis şi el să facă o mică investiţie imobiliară şi şi-a cumpărat anul acesta un teren intravilan în comuna Căteasca, în suprafaţă de 888 mp. 
# Consilierului PSD Marian Clipici pare să-i meargă foarte bine, 2018 fiind anul în care şi-a finalizat noua casă în suprafaţă de 122 mp, în Piteşti.
# La rândul său, consilierul Partidului Mişcarea Populară Edi Dima a investit într-un teren agricol de 9.800 mp la Ştefăneşti.
# Consilierul social-democrat Liliana Turturoiu este de anul acesta coproprietara unei case de 120 mp în Leordeni, pe care a primit-o prin cesiune - conform propriei declaraţii de avere.
# Pe de altă parte, consilierul PSD Marius Manole a ales să-şi ia maşină nouă, în 2017 achiziţionând un Mercedes.
# Lunga listă de proprietăţi imobiliare a consilierului liberal Narcis Sofianu s-a îmbogăţit în 2018 cu una nou-nouţă în judeţul Olt, mai exact o suprafaţă de 3.504 mp de teren extravilan dobândit prin cumpărare.
# Un alt ales local care a investit în imobiliare este vicele de la Curtea de Argeş, Gabriel Jubleanu, care de câteva luni este proprietarul unui teren intravilan de 1.194 mp în oraşul din conducerea căruia face parte.
 

Sursa:saptamanalul ancheta