Argeșeanca Gabriela Zoană- aleasă în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European

Marți, 21 februarie, la Bruxelles, europarlamentarii au ales vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din cadrul Parlamentului European.

Gabriela Zoană, candidat din partea grupului S&D și reprezentant al PSD,  este noul vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European. Argeșeanca a fost votată cu 23 de voturi pentru și 10 împotrivă.

„Mă onorează încrederea cu care am fost investită şi mă voi implica activ în susţinerea politicilor şi elaborarea soluţiilor care să îmbunătăţească funcţionarea sectorului agricol la nivelul Uniunii Europene. În prezent suntem martorii unor schimbări în sectorul agricol cauzate de factori macroeconomici şi tensiuni geopolitice care nu doar că elimină predictibilitatea sectorului, dar cresc gradul de incertitudine a pieţei. Fluctuaţia preţurilor la produsele agricole, necesitatea dezvoltării unor instrumente de sprijin a producătorilor mici şi mijlocii şi, sigur, menţinerea competitivităţii Uniunii Europene printr-un sector agricol performant sunt câteva dintre priorităţile mele pentru următoarea perioadă”, a declarat Gabriela Zoană.                                                                                                         

 (A.N)