ACUM! Vezi deznodământul din ZIUA REVOLUȚIEI FISCALE!

În conferința de presă din cadrul ședinței de Guvern unde pe ordinea de zi se discută adoptarea Ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal, premierul Mihai Tudose a dat de înțeles că în cursul acestei zile va fi adoptată Ordonanța. Actul normativ prevede și transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură care a condus la nemulțumiri ale cetățenilor. 

De asemenea, modificarea prevede și scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, decizie contestată de către primari, care au susţinut că astfel se vor reduce considerabil încasările la buget şi, prin urmare, banii pentru investiţii.

Premierul Mihai Tudose a declarat că sindicatele au fost anterior de acord cu transferul contribuțiilor, însă s-au răzgândit. „Este o inflamare excesivă a opiniei publice”, a precizat el.

„Nu e vorba despre trecerea contribuțiilor. Guvernul dorește să introducă niște măsuri... foarte ferme pentru a opri externalizarea profiturilor. Luăm niște măsuri ca să nu mai fie deductibil tot profitul, ca să avem niște bani... să plătim la educație, sănătate. S-au inflamat niște multinaționale”.

Totodată, ministrul Ionuț Mișa a declarat că că modificările codului fiscal „aduc importante beneficii pentru cetățeni și firme”.