Polițiștii locali au oferit astăzi măști de protecție în loc de amenzi!

Reprezentanții Poliției Locale Pitești au desfășurat astăzi activități de informare și prevenire a populației cu privire la respectarea regulilor în timpul pandemiei, în special în condițiile manifestării unei tendințe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

În acest context aceștia au distribuit măști de protecție persoanelor cu care au interacționat.

„ În condițiile manifestării unei tendințe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației, în data de 08.04.2021, polițiști locali din cadrul Biroului Ordine Publică ai Poliției Locale Pitești, au desfășurat activități de informare și prevenire în Municipiul Pitești, în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 55/2020, în acest sens distribuind și măști de protecție persoanelor cu care au interacționat.

Facem precizarea că au fost efectuate controale având ca scop verificarea purtării măștii de protecție și în spațiile comerciale situate în zona centrală a municipiului, nefiind constatate abateri.

Totodată, în paralel s-a acționat pentru punerea în aplicare a H.C.L. 197/2017, cu privire la obligativitatea deținerii de către posesorii de animale de companie a echipamentului necesar colectării (lopețică, mănuși și pungă) a dejecțiilor rezultate de la acestea, pe domeniul public sau spațiile verzi, fiind avertizate în acest sens un număr de 9 persoane”, se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Poliției Locale Pitești.