Polițiștii din Argeș - discuții cu locatarii despre metodele ,,Accidentul”, ,,Coletul” și ,,Pomana”

Poliţiştii de proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor împotriva patrimoniului, săvârșite prin însușirea pe nedrept sau prin nesocotirea încrederii, la două asociații de proprietari de pe raza de competență.
Activitățile au inclus discuții cu locatarii, atât cu privire la asigurarea locuințelor, cât și cu privire la diversele metode de înșelăciune, comise telefonic (cum ar fi metoda ,,Accidentul”), precum și prin abordatea directă de către persoane care pretind o legătură cu rude (,,Coletul”), oferirea de bunuri (,,Pomana”), eventuale oferte comerciale sau verificări ale unor reprezentanți ai furnizorilor de utilități.

CITEȘTE ȘI ... Marți - vineri: Pitești –Băbana restricționat!


De asemenea, polițiștii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au mers și la un centru de tip familial de pe raza de competenţă, unde au desfășurat o activitate de informare și prevenire cu beneficiarii serviciilor sociale din cadrul centrului. 
Activitatea s-a desfășurat pe baza unui dialog, fiind abordate probleme referitoare la prevenirea violenței în rândul minorilor din centre, prevenirea traficului de persoane, prevenirea apariției consumului de droguri sau alte substanțe cu efect psihoactiv, prevenirea săvârșirii de infracțiuni sau alte fapte antisociale, măsuri specifice de prevenire infectării și limitare a răspândirii cu Covid 19.

CITEȘTE ȘI  .... (video) Viscol în munții Argeșului. Atenție sporită - Risc crescut de avalansă


Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Argeș, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș și reprezentanți din cadrul A.N.I.T.P. au desfășurat o activitate preventivă cu elevii de clasa a VI-a, precum și cu cadrele didactice ale Școlii Generale Vlădești.

CITEȘTE ȘI ... LUNI - Se oprește apa în Pitești!


Activitatea a avut ca scop prevenirea consumului de droguri, prevenirea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ, prevenirea absenteismului școlar și combaterea delicvenței juvenile, precum și prevenirea traficului de persoane, având în vedere campania demarată recent, sub denumirea #NuTeLăsaDusă.
La activitate au luat parte 23 de elevi și 20 de cadre didactice.