Polițiștii au lucrat suplimentar în MINIVACANȚA de RUSALII!

Poliția Română fiind permanent la datorie, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță, în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, 280 de polițiști au fost de serviciu, suplimentar față de efectivul curent, pentru siguranța cetățenilor.

Astfel, în perioada 1 - 4 iunie, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 40 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 53 de infracţiuni.

Dintre acestea, 10 fapte penale au fost constatate în flagrant delict. De asemenea, au fost aplicate 954 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 272.000 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 135 privind ordinea și liniștea publică, 801 au vizat încălcări privind circulația pe drumurile publice, respectiv 2 pentru consum de alcool la volan şi 313 pentru conducere cu viteză excesivă.