Polițiștii argeșeni, recomandări pentru șoferi!

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce au loc pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie, poliţiştii rutieri argeşeni vor fi în continuare la datorie. 


Având în vedere perioada calendaristică, amintim că este posibilă oricând întâlnirea unor porțiuni de drum unde, datorită temperaturilor scăzute sau a condițiilor meteo, partea carosabilă să fie umedă sau chiar acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.
Aceste condiții de deplasare impun ca acționarea pedalei de accelerație să se facă cu moderație, pentru a nu pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.


Conduceţi preventiv, lăsaţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, creşteţi atenţia faţă de pietoni, precum şi la schimbarea direcţiei de deplasare.


Nu folosiţi telefonul fără dispozitive de tip ,,mâini libere” şi nu vă urcaţi la volan obosiţi sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor cu efect psihoactiv. 


Totodată, vă recomandăm ca înainte de a pleca la drum, să pregătiți autovehiculul de călătorie și să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți.


Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.