POLIȚIȘTII ARGEȘENI ÎN ALERTĂ DE CRĂCIUN! BILANȚ ÎNGRIJORĂTOR!

 

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada 24-26 decembrie, peste 260 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în judeţul Argeş, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost în teren peste 180 de patrule de ordine şi siguranţă, iar efectivele de poliţie rutieră au utilizat aproximativ 20 de autospeciale.

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti argeşeni, au fost constatate 76 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 39 de persoane, faţă de două dintre acestea fiind luate măsuri preventive.

De asemenea, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat 1 persoană urmărită la nivel naţional.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat aproximativ 273 de sancţiuni, în valoare de 94.590 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 439 de lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, 116 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.