Polițiștii argeșeni, cu ochii pe trecerile de cale ferată. Scopul: prevenirea accidentelor!

Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş, precum şi cei ai Serviciului de Ordine Publică Argeş au acționat, astăzi, în zona trecerilor de cale ferată pentru creşterea siguranţei călătorilor, în cadrul acţiunii "Atenţie la tren!", desfăşurată de Poliţia Română, prin Direcţia Poliţiei Transporturi.


”În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii argeşeni în intervalul 07:00 – 10:00, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14350 de lei, totodată fiind reţinut şi un permis de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Activitatea are ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente. ”, ne informează IPJ Argeș.

CITEȘTE ȘI ... Hale industriale de lângă A1 - în pericol din cauza unui incendiu de vegetație


Sancțiunea prevăzută pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată este amenda de la 9 la 20 de puncte amendă, adică 1.305 la 2.900 de lei, cu măsuri complementare, după cum urmează:
-dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevazută cu indicator de oprire (crucea Sf. Andrei, la care conducătorul auto trebuie să opreasca pt a se asigura), măsura complementară este de 6 puncte penalizare (reamintim că la 15 puncte penalizare cumulate în 6 luni, se suspendă dreptul de a conduce);
-dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevazută cu bariere sau sisteme de avertizare acustico-luminoase, măsura complementară care se va aplica este suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.


Un prim exemplu negativ l-a oferit un tânăr, de 26 de ani, din Mărăcineni, care nu a respectat obligaţia de a se asigura la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, în timp ce utiliza telefonul mobil. Astfel, s-a ales cu o amendă de 1305 lei și permisul suspendat.