Polițiștii argeșeni: cercetări finalizate într-un dosar de înșelăciune

Ieri, 12 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi influenţarea declaraţiilor.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii octombrie 2019, un bărbat de 33 de ani, din comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din domeniul transportului rutier intracomunitar de marfă, ar fi indus în eroare reprezentanţii unui agent economic care a solicitat efectuarea unui transport cu produse electronice către o ţară membră a Uniunii Europene, însuşindu-şi marfa ridicată de la firma solicitantă.

Mai mult decât atat, bărbatul din Dâmbovița a mai avut și un complice, și anume o femeie de 27 de ani, din aceeaşi localitate.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 1 noiembrie 2019, poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele persoanelor în cauză şi la sediul societăţii comerciale.

În acest context bărbatul de 33 de ani şi femeia de 27 de ani, ambii din comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea acestora sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Totodată pe parcursul cercetărilor, bărbatul ar fi instigat o tânără de 19 ani, din aceeași localitate, să încheie în fals un contract de vânzare-cumpărare pentru ansamblul auto, format din cap tractor și semiremorcă, care a fost utilizat la transportarea mărfii însușite anterior, cu scopul de a se sustrage măsurii sechestrului asigurator instituită în cauza penală.

De asemenea, tânăra a susţinut aceste aspecte cu ocazia audierii de către organele de cercetare penală.

În urma cercetărilor s-a stabilit că marfa a fost valorificată pe teritoriul Ungariei. În baza unei comisii rogatorii internationale, ansamblul format din cap tractor și semiremorcă a fost pus sub sechestru pe teritoriul aceleiaşi ţări.

Dosarul cauzei a fost inaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată.