Polițiștii argeșeni au verificat 252 de persoane și 42 de societăți comerciale în ultimele 24 de ore!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 252 de persoane și 42 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate 237  de persoane și au fost verificate 181 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de  pompierii argeşeni, au fost verificate 7 societăți comerciale și 99 de persoane fizice; dintre acestea din urmă, 5 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

 În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmii argeșeni, nu au fost aplicate sancțiuni.