Polițiștii argeșeni au donat sânge. Un om al legii donator de plasmă

,, Sângele înseamnă viață, iar noi toți putem da viață, în special acum, când este nevoie de ajutor'', este mesajul transmis de oamenii legii.

Polițiștii argeșeni, ca și restul oamenilor, sunt alături de cetățenii aflați în nevoie, astfel că aceștia s-au mobilizat și au donat sânge.

,, De sprijinul nostru, al colegilor din marea familie a polițiștilor, au nevoie și colegele noastre din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, respectiv IPJ Teleorman, pentru care, de asemenea, am donat sânge.''

În același timp, un polițist argeșean, care a câștigat lupta cu temutul virus Sars-Cov 2, a fost al treilea donator de plasmă de la nivelul județului Argeș. 

Gestul argeșeanului va ajuta la vindecarea a trei bolnavi aflați în stare critică. 

Campania de donare de sânge a fost demarată în rândul polițiștilor argeșeni în ziua de 7 mai 2020, dată de la care peste 30 de polițiști au donat sânge. 

Ținând seama de recomandările specialiștilor, numai polițiștii care nu se încadrează în grupele de risc privind infectarea cu virusul Sars-Cov 2, (nu desfășoară activități curente cu publicul și îndeplinesc restul cerințelor curente pentru donarea de sânge) au participat la campanie.

,,În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge, să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Pitești, din str. Negru Vodă nr.43.'' 

Totodată, aceștia ne sugerează să conștientizăm importanţa respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe durata stării de alertă, recent întrată în vigoare, în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. 

Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita, la nivel personal, riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.