Polițiștii alături de reprezentanții celorlalte structuri MAI au asigurat ordinea publică în Argeș

Pe raza județului Argeș, procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite, forțele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfășurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice și buna derulare a procesului electoral. 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au asigurat ordinea publică pe raza întregului judeţ, mai ales în zona celor 522 de secţii de votare.

De menționat este faptul că, pe drumurile publice din județ au fost organizate filtre ale poliţiştilor rutieri şi de la ordine publică, în vederea prevenirii turismului electoral și a oricăror fapte antisociale. 

Până la ora 20.00, în urma celor 54 de sesizări primite, echipele de verificare au constatat  10 fapte de natură contravențională (abateri prevăzute de Legea 115/2015, OUG 34/2008 și Legea 61/1991) și au aplicat un număr de 10 sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de 1.700 de lei. 

Totodată, au fost întocmite 8 dosare de cercetare penală, astfel:

- 5 pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, prevăzută de art. 387 din Codul Penal;

- 1 pentru săvârșirea infracțiunii de furt, prevăzută de art. 228 din Codul Penal,  privind dispariția unei ștampile de vot;

- 1 privind săvârșirea infracțiunii de amenințare,  prevăzută de art. 206 din Codul Penal;

- 1 pentru săvârșirea infracțiunilor de fals in înscrisuri oficiale și uz de fals, prevăzute de art. 322 și 323 din Codul Penal.