Polițiști argeșeni trimiși în judecată pentru luare de mită!

Doi agenți de poliție în cadrul I.P.J. Argeș au fost trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Pe 18 septembrie, ”2016, cei doi inculpați, organe de cercetare ale poliţiei judiciare, cu atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi aviz de poliţie rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu autoturismul de serviciu, au identificat un bărbat conducând pe drumurile publice – pe raza comunei Bradu, jud. Argeș, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare fără valabilitate.”, este menționat în comunicatul transmis de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș.

Cei doi polițiști au pretins şi primit  suma de 100 de euro şi 200 lei.

”Totodată, în aceleaşi împrejurări, unul dintre inculpați a solicitat  denunţătorului să mute autoturismul în locul de unde l-a condus iniţial, lucru pe care acesta l-a şi făcut ca urmare a instigării organului de poliție.
În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeș au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești.”