UPDATE: Dealeri de droguri, reținuți! Unul dintre ei a rănit o polițistă BCCO Pitești

UPDATE, 6 noiembrie:

În seara zilei de 29 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au depistat un tânăr care ar fi încercat să vândă 500 de grame de cannabis. În această tranzacție erau implicați mai mulți dealeri de droguri din București și județul Ilfov.


Două persoane, de 20, respectiv 23 de ani, ambele din București, au fost reținute la momentul respectiv. Cel de-al treilea tânăr, în vârstă de 22 de ani, din București, a fost reținut astăzi, după ce a fugit de anchetatori. Bărbatul va fi prezentat Tribunalului Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
”Acesta nu s-a oprit la somațiile legale ale polițiștilor. Pentru imobilizarea acestuia, după efectuarea somațiilor legale, au fost efectuate mai multe focuri de armă de avertisment în plan vertical și un foc de armă în direcția lui.”, se specifică în comunicat.


Reamintim că, la această acțiune, o polițistă de la BCCO Pitești a fost rănită după ce a fost lovită de autoturismul condus de unul dintre suspecți.

O polițistă de la BCCO Pitești a fost rănită, seara trecută, într-o acțiune desfășurată la București.

Polițiștii de de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au prins în flagrant  un bărbat, de 23 de ani, din București, în timp ce ar fi încercat să vândă 500 de grame de cannabis. Alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din București și județul Ilfov se aflau cu acesta în momentul capturării.

Pentru a scăpa, unul dintre cei vizați, un bărbat de 21 de ani, din Jilava, a lovit cu autoturismul polițistă din cadrul B.C.C.O. Pitești care participa la acțiune.

„Pentru imobilizarea autoturismului, a fost folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și către autovehiculul vizat. Cel în cauză nu a fost rănit”, transmit polițiștii argeșeni.

Totodată, un alt bărbat de 22 de ani din Capitală ar fi încercat să fugă de anchetatori. Acesta nu s-a oprit la somațiile polițiștilor. Și în direcția acestuia au fost trase mai multe focuri de armă. Bărbatul a fost rănit în zona piciorului drept și transportat la o unitate spitalicească din București, pentru acordarea de îngrijiri medicale, neavând leziuni care să îi pună viața în pericol.

În urma acțiunii, au  fost ridicate 600 de grame de cannabis. De asemenea, au fost reținute două persoane e 20, respectiv 23 de ani, ambele din București, fiind bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.