Polițist lovit la Curtea de Argeș. Agresorul reținut

Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, a ajuns în spatele gratiilor pentru 24 de ore după ce a făcut scandal, a amenințat și lovit un polițist. Oamenii legii au fost solicitați, aseară, la un imobil din Curtea de Argeș, acolo unde un locatar beat asculta muzică la volum ridicat și făcea scandal. Când au ajuns la locul intervenției, tânărul a devenit agresiv, adresând injurii, amenințări și lovind pe unul dintre agenți.


”Bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul poliției, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.
După administrarea probatoriului, bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.”, susțin oamenii legii.

 

 


 

Reamintim că, începând cu ziua de 26 ianuarie a.c., în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale aduse de Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Aceasta modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

Astfel, prin Legea 192 din 2019, sunt publicate, în actul normativ, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei.

Totodată, au intrat în vigoare prevederi mai aspre în situaţia refuzului unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii, precum şi sancţiuni cu un cuantum mărit în cazul repetării unor fapte de adresare de injurii sau tulburarea liniştii locuitorilor în termen de 24 de ore.