Polițist din Argeș - trimis în judecată! A cerut bani pentru ...

Un agent de poliție din județul Argeș a fost trimis în judecată fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită. La vremea comiterii faptelor, în anul 2017, polițistul era șeful postului de poliție din Bughea de sus, din cadrul IPJ Argeș.

Potrivit cercetărilor, în ianuarie 2017, agentul de poliție, în timp ce se afla în timpul serviciului, i-ar fi solicitat unei persoane suma de 200 de lei (50 euro), promițându-i că își va folosi influența pe pe lângă funcţionarii din cadrul primăriei din comună, pentru a nu mai plăti amenzile contravenţionale, în cuantum de 536 lei.

Mai mult, polițistul ar fi oprit în trafic un autovehicul care transporta material lemnos, pentru verificarea documentelor, iar conducătorul autovehiculului i-a introdus în documente o bancnotă de 50 lei, pe care inculpatul a primit-o, ulterior remiţând acestuia doar documentele solicitate.

După comiterea presupuselor fapte, omul a fost mutat la o altă secție de poliție. În prezent, acesta este pensionar.

„În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeș au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. 
Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA .

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit reprezenții Biroului de Informare și Relații Publice din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Argeș.