Polițist argeșean - trimis în judecată! Falsifica procese-verbale pentru banii de la asigurări!

Situație grea pentru un polițist care, în loc să își facă meseria și să aplice legea, a călcat de-a dreptul în străchini și a încercat să fenteze sistemul de asigurări prin documente false, sperând, probabil, că nu va fi descoperit niciodată. 


Totul a pornit de la o sesizare a agenților din cadrul unei societăți de asigurare care au solicitat verificarea unor procese-verbale întocmite ca urmare a unor accidente auto și   asupra cărora existau suspiciuni de fraudă. În fapt, agenții de asigurări ridicau semne de întrebare în ceea ce privește o serie de presupuse accidente rutiere pentru care compania lor urma să plătească daune semnificative ca urmare a avarierii autoturismelor implicate. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș au mers pe firul apei și nu mică le-a fost uimirea când au descoperit că implicat în schema sesizată de reclamanți era fix polițistul care întocmise procesele-verbale de constatare și care era încadrat la secția de la Albota. Întrucât modul de operare nu era unul nou, procurorilor le-a fost însă lesne să înțeleagă ce făcea, de fapt, „omul legii”.

Acesta, conform rechizitorului, „ajusta” fără jenă procesele-verbale de constatare,  care stăteau la baza dosarelor de daune. În timpul anchetei, a fost dat în gât tocmai de complicii cu care aranjase aceste dosare, cei implicați recunoscând în fața procurorilor faptul că, în realitate, nu fuseseră implicați în accidente, ci primiseră bani prin terțe persoane pentru a truca declarațiile din procesele-verbale. Cum rapoartele de expertiză tehnică și procesele-verbale atașate din așa-numitele accidente rutiere nu s-au potrivit de nicio culoare, agenții de asigurări au solicitat verificarea acestora în arhivele secției. Culmea, nu erau înregistrate! Agentul de poliție a ajuns și el în fața procurorilor, declarând că nu își explică neconcordanțele din acte. 

Altele au fost însă concluziile procurorilor, motiv pentru care Gabriel Bălășescu a fost trimis în judecată pentru fals în formă continuată și fals material în înscrisuri. Pe de altă parte, societatea de asigurări care a fost fentată prin „fabricarea de accidente” s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 168.945 de lei, bani pierduți cu titlul de despăgubiri ale presupuselor accidente. 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta