Poliția Locală Pitești - Razie pentru legea anti-fumat!

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Publică – Biroul Ordine Publică au acționat în mai multe cartiere ale Piteștiului pentru a depista și combate consumul de tutun în spațiile publice închise.
Astfel, miercuri, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale. În cartierele Războieni și Exercițiu au fost descoperite 12 tineri, dintre care 3 minori, care fumau în scări de bloc sau în locuri de joacă pentru copii. Amendate au fost și persoanele surprinse că aruncau pe domeniul public resturi provenite de la țigări (chiștoace sau resturi de ambalaje alimentare).


”Menționăm că sancțiunile contravenționale cuprind valori de la 100 la 500 pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice, încadrarea este de la 5000 la 15000lei, precum și suspendarea sau închiderea unității.
Atragem atenția faptului că polițiștii locali desfășoară zilnic activități precum cele expuse mai sus, prin autosesizare, prin sesizări primite din partea cetățenilor, precum și prin intermediul sistemului de monitorizare video amplasat în diverse locații de pe raza Municipiului Pitești (parcuri, locuri de joacă și de agrement, zona centrală pietonală sau alte zone).”, susțin poliștii locali.