Poliția Locală - controale în piețele din Pitești

Poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Activităţi Comerciale, alături de reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Argeș şi de poliţişti locali din cadrul Serviciului Siguranţă Publică au efectuat, astăzi, controale în piețele din Pitești, și anume respectiv Piaţa Smârdan, Piaţa Ceair și Piața Găvana.

CITEȘTE ȘI ... Familia Tase - Cântec în vreme de pandemie! Ultima temă: Vaccinarea

Acțiunea a avut ca scop verificarea documentelor de proveniență a mărfurilor, afișarea și etichetarea corespunzătoare a prețurilor, modul de ocupare a domeniului public, precum și respectarea normelor de comercializare a produselor din sectoarele rezervate pentru vânzare carne (miel, pastramă, etc.) și brânzeturi.

CITEȘTE ȘI ... Unul mai breaz decât altul. Prins cu 155 km/h pe DN 73, la Stâlpeni. Altul rula cu 128 km/h

9 sancțiuni contravenţionale, cu avertisment scris, au fost aplicate privind neetichetarea corespunzătoare a produselor destinate comercializării și privind expunerea produselor agroalimentare în afara spațiilor comerciale.

Totodată, au fost oferite măști și mănuși mai multor comercianți.

CITEȘTE ȘI ... Alte schimbări la Poliția din Argeș! Șefi noi împuterniciți

Poliția Locală Pitești va desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în scopul respectării  normelor cerute de legislaţia în vigoare, astfel încât cetățenii municipiului Pitești să aibă siguranța că produsele sunt conforme și nu pun în pericol sănătatea lor.
Reamintim că Societatea Salpitflor Green SA a pus la dispoziţia comercianţilor, în perioada 23.04.2021 – 01.05.2021, spații autorizate pentru comercializarea mieilor, în piețele Calea Bucureşti (Ceair), Smârdan şi Găvana, care respectă normele sanitar-veterinare şi pe cele pentru siguranţa alimentelor.