Poliția Locală Bradu - Recomandări pentru cetățenii comunei

Poliția Locală Bradu recomandă tuturor proprietarilor să nu mai depoziteze materialede construcții în albia șanțurilor de scurgere a apelor pluviale. Se dau amenzi!

Pentru că în ultima perioadă au căzut mari cantitați de precipitații și încă mai este posibil să cadă, Poliția Locală Bradu recomandă tuturor proprietarilor să nu mai depoziteze materiale de construcții în albia șanțurilor de scurgere a apelor pluviale, mai ales în zonele inundabile deja cunoscu- te. Acest lucru s-a întâmplat cu două saptămâni în urmă pe strada Panduri, unde un cetățean a crezut de cuviință să depoziteze o basculantă de nisip și pietriș direct în șanț, ceea ce a condus la inundarea a două gospodării din zonă.

 

”Precizăm că astfel de fapte sunt sancționate contravențional cu  amenzi începând de la 1.000 de lei. De asemenea, pentru a evita astfel de probleme și a nu risca sancțiuni contravenționale potrivit Legii nr.50/1991, le punem în vedere și celor care, în dreptul gospodăriilor, amenajează podețe, prevăzute cu diferite țevi sau tuburi, să solicite întocmirea unei documentații tehnice de către un proiectant și eliberarea autorizației de construire de la urbanism. Există situații în care anumiți cetateni au amenajat podețe cu țevi sau tuburi subdimensionate pentru debitul mare al apelor pluviale, producând astfel inundații în zonă”, precizează șeful Poliției Locale Bradu, Gheorghe Militaru.