Poliția Argeș: Respectați prevederile stării de alertă! Scopul nostru nu este de a sancționa cetățenii

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli şi de aplicare a prevederilor legale în vigoare. 

Recomandarea polițiștilor este respectarea prevederilor specifice stării de alertă, care sunt emise ca urmare a recomandărilor medicale, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislatiei penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

CITEȘTE ȘI ... A dispărut în miez de noapte. A plecat de acasă în pijamale și papuci


În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 130.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 32 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.


Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.

Având în vedere încălzirea vremii şi faptul că motocicliştii sunt prezenţi în trafic doar sezonier, recomandăm tuturor conducătorilor auto să acorde o atenţie sporită în această privinţă.

De asemenea, pentru cei care ies în aer liber cu bicicleta, vă recomandăm să purtaţi echipamentul de portecţie şi să vă asiguraţi temeinic înainte de schimbarea direcţiei de mers, pentru a vă asigura că ceilalți participanți la trafic pot intui viitoarea manevră. 

Totodată, copiii care se deplasează pe biciclete, în special cei de vârste mici, să înveţe mersul pe bicicletă pe trasee special amenajate sau în afara drumului public, sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.

Pietonii trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.