Poliția Argeș, acțiuni de verificare la aproape 3500 de argeșeni și 135 de firme

Aproape 3.500 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului în județul Argeș, fiind constatate peste 170 de încălcări ale normelor legale.

CITEȘTE ȘI ... Elevii şi profesorii s-au adaptat foarte bine la şcoala online!


Aproape 250 de efective de poliție și poliție locală au acționat în cadrul a 43 de acțiuni punctuale (din care 40 de acțiuni organizate independent de polițiști, 2 acțiuni cu jandarmii argeșeni și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii ale M.A.I.).

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat au verificat respectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali, precum și în mijloacele de transport în comun fără a fi neglijate verificările privind respectarea măsurii izolării sau canantinării și respectarea condițiilor de deplasare în intervalul 23:00-05:00.

CITEȘTE ȘI ... De la 1 ianuarie se scumpește energia electrică! Află cu cât se vor majora facturile

3.429 de persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, iar în cadrul activităților, polițiștii argeșeni au verificat 362 de autovehicule, din care 103 mijloace de transport în comun.

Au fost verificate 135 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea condiţiilor de organizare, a măsurilor de protecție specifice, a condițiilor de funcţionare şi a limitărilor de program. 

CITEȘTE ȘI ... Acordarea șomajului tehnic - Prelungită până în iunie 2021

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.750 de lei, după cum urmează:
- 161 de sancţiuni, în valoare de 17.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- 13 de sancțiuni, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).


”Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul stării de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor.

Polițiștii argeșeni recomandă cetăţenilor să conștientizeze importanţa măsurilor restrictive şi să contribuie la efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, respectând aceste măsuri.”