5 tineri argeșeni audiați! Trei au fost REȚINUȚI pentru deținere de droguri!

Update, 11 februarie:

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorul din cadrul DIICOT Piteşti, cu privire la ocupanţii unui autoturism depistaţi în zona de centru a municipiului Piteşti, trei persoane au fost reţiunte. 

În după-amiaza zilei de 10 februarie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT - S.T. Pitești, au continuat cercetările cu privire la un grup de persoane, depistate în cursul zilei de ieri, în centrul municipiului Piteşti.
 
După depistare, în urma verificărilor efectuate de polițiști, au fost descoperite și ridicate 83 de pastile și comprimate, precum și aproximativ 5 grame de fragmente vegetale, care au fost ridicate pentru cercetări.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 143 din 2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, iar cei cinci ocupanți ai autoturismului au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

În urma analizelor de laborator s-a stabilit că substanţele respective sunt MDMA, respectiv cannabis.

După administrarea probatoriului, doi tineri de 18 ani şi un bărbat de 31 de ani au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive.

 

UPDATE, ora 14:20

Urmărire ca în filme în centrul Piteștiului. Totul a plecat de la un tânăr care era suspectat de polițiștii locali pentru un furt dintr-un magazin. Acesta s-a urcat într-o mașină în zona Hotelului Muntenia, aruncând din autoturism un ghiozdan. 

În vehicul se aflau 5 persoane (3 băieți și 2 fete), toate din Curtea de Argeș. Până la această oră știm că printre tineri se numără o minora de 17 ani și un bărbat de 31 de ani.

Demarând în forță, Polițiștii Locali au plecat pe urmele acestora și la nici 200 de metri i-au oprit. Au fost trași pe dreapta, timp în care din autoturism au fost aruncate alte trei pliculețe suspecte, unul conținând pastile de culoare albastră, iar celelalte substanțe vegetale. 

În sprijin au fost solicitați Polițiștii Secției 1 Pitești. Verificările au fost preluate de Brigada de Combatere a Crimei Organizate Pitești, urmând să se stabilească dacă tinerii mai aveau și alte substanțe asupra lor (în acest caz va fi efectuat un control amânunțit asupra vehiculului) și prin analize de specialitate să se stabilească de ce natură sunt aceste substanțe.


”Colegii mei se aflau în patrulare în zona Muntenia și dintr-un autoturism aflat în fața lor s-a aruncat pe geam un ghiozdan și au demarat în trombă.

Colegii mei au pornit în urmărirea lor și după aproximativ 200 de metri au fost opriți. În momentul respectiv, din autoturism au aruncat trei pliculețe cu substanțe. Vom stabili ce fel de substanțe sunt.


Au aruncat substanțele, apoi tinerii au încercat să părăsească mașina. Au fost prinși și legitimați și așteptăm acum organele abilitate să facă lumină în acest caz.”, a declarat Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvând al Poliției Locale Pitești.


 


----------------------------------------------------------------

 

 

Acțiune în plină desfășurare în centrul Piteștiului. Vorbim despre zona Școlii de Arte și Meserii.

CITEȘTE ȘI ... În Argeș, s-a reluat distribuția de lapte, corn și mere în școli!

Un grup de tineri a fost luat în vizor de polițiștii locali, agenții suspectând că dețin droguri. După verificări, oamenii legii au descoperit că tinerii aveau asupra lor ecstasy și alte substanţe vegetale.

CITEȘTE ȘI . ...(video) Încă un pacient mort, după incendiul de la "Matei Balș". Bilanțul ajunge la 16 decese

În sprijin a fost solicitată și Poliția Națională.