Poienarii de Argeș - singura localitate în care primarul candidează cu o echipă identică la primărie

Rareori se întâmplă, într-o localitate, ca echipa care a câștigat primăria să rămână unită până la capăt. Localitatea Poienarii de Argeș reprezintă o excepție. Pentru că primarul și viceprimarul s-au înțeles perfect și, alături de consilierii locali, au dovedit că sunt eficienți și că și-au reprezentat cu cinste localitatea, edilul Dragoș Boncea a ales să candideze în aceeași formulă. E drept, nu și sub sigla aceluiași partid. Oamenii însă l-au urmat în Alianța Național Țărănistă până la ultimul, dovadă că primarul se bucură și de încredere, și de respect.

 

 „Asta înseamnă echipă, lucrăm și decidem împreună!”


„Am cea mai tare echipă care candidează la primărie. În nicio localitate nu cred că au mai rămas în echipă primarul, viceprimarul și toți consilierii”, ne spune edilul Dragoș Boncea.

 
Acum patru ani, din cei 9 consilieri locali, 8 erau obținuți de echipa primarului care obținea alegerile cu 93%. Ca partid, să pierzi un primar de 93%... asta da „performanță"!


„Ca să fiu sincer, targetul este să scoatem la redistribuire al nouălea consilier. Ar fi un semnal clar că trebuie să se facă o curățenie pe verticală” - declară viceprimarul Cornel Panțeru. 


„Lista viitorului mandat este aceeași, am păstrat consilierii cu care am plecat la drum și am mai completat până la 12. Fiecare rezervă este dintr-un sat distinct. Ne-am dorit să avem reprezentativitate în toată localitatea, pe principiul egalității de șanse și de gen. În Consiliul Local,  avem trei consilieri care sunt femei. Vârsta consilierilor e cuprinsă între 29 de ani și 70, iar aceștia fac parte din toate mediile socio-profesionale”, mai aflăm de la viceprimar. 


Potrivit acestuia, echipa a funcționat foarte bine, pentru că fiecare și-a respectat rolul și a înțeles că lucrurile bune se fac împreună:

„La noi, sistemul de lucru a fost și este foarte aplicat. Consilierii, în discuțiile cu cetățenii, le identifică doleanțele. Vin în Consiliul Local, dezbatem aceste probleme, le analizăm ținând cont și de posibilitățile financiare și apoi facem proiectele și trecem la treabă. Asta înseamnă echipă, lucrăm și decidem împreună. În lista de investiții, la Poienarii de Argeș, nu veți regăsi Ziua Comunei sau fasole cu cârnați și manele. Noi am făcut doar lucruri utile pentru cetățeni: drumuri, iluminat public, sistem de monitorizare video stradal, adică ceea ce ține de liniștea și siguranța vieții de zi cu zi."


Potrivit viceprimarului, dacă primarul și echipa sa au asigurat... pâinea, de circ s-a ocupat opoziția:

„Întotdeauna se găsește cineva care să facă circ: ba că podul este mai înalt la un capăt, ba că e scund la celălalt... E, opoziția, Brânzoveneștii de serviciu...".

 

 

 Echipa Alianței Național Țărăniste la Primăria Poienarii de Argeș


1. Boncea Dragoș-Nicolae
2. Panțeru Cornel-Constantin
3. Stîngă Gheorghe
4. Deaconu Petre
5. Florica Ion
6. Relea Dănuț-Constantin
7. Ghiță Tatiana
8. Monea Ion-Daniel
9. Dică Cristina
10. Jianu Alina-Maria
11. Tone Florin
12. Voiculescu Ionela-Georgiana

 

 

 „Am acordat sprijin financiar ori de câte ori a apărut o situație care a necesitat acest tip de ajutor”


„Ușa primăriei nu a mai fost închisă din 2012, indiferent cine a venit. Cetățenii au fost prioritari și, în măsura în care am putut rezolva, totul s-a făcut de îndată sau în cel mai scurt timp. În ceea ce privește discuțiile din cadrul Consiliului Local sau propunerile pentru lucrări pentru care am considerat că există un impact public, am mers printre oameni, le-am vorbit despre ce vrem să facem și am ținut cont și de părerea dumnealor”, spune primarul Dragoș Boncea, atunci când l-am întrebat cât de... transparentă a fost administrația locală în raport cu cetățenii. 


Deschiderea față de oameni s-a manifestat și față de cei care au avut probleme și pe care primăria i-a sprijinit punctual.


„Am acordat sprijin financiar ori de câte ori a apărut o situație care a necesitat acest tip de ajutor. Am intervenit de multe ori în acest sens, în urma unor anchete sociale. Am renunțat și la delegații, și la indemnizația de consilier, pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Am găsit sponsori, am găsit soluții, nu am stat să ne uităm la oameni cum se chinuie. Nu avem familii marginalizate. Poate sunt două cazuri de familii cu probleme, dar cu toată înțelegerea de care am dat dovadă, de multe ori e nevoie să mai vrea și ei să se ajute”, ne-a mai declarat viceprimarul Cornel Panțeru.