Poienarii de Argeș - localitatea în care urmează să se facă o investiție de 5 milioane de euro!

A venit la Primăria Poienarii de Argeș în 2012, când a constatat dezastrul din comună: o şcoală cu mobilier din anii ’70, niciun investitor privat, drumuri vai şi amar, gospodării fără apă curentă, un cămin cultural nefuncțional și lista poate continua. Astăzi, comuna se apropie de standardele unei comunități moderne. Primii bani pe care i-a luat din taxele de pe izlaz i-a investit în şcoală, și se vede, iar noul an școlar începe în cele mai bune și sigure condiții pentru copii! Primarul Dragoș Boncea a dovedit cu adevărat că omul sfințește locul!

 

 

 Școală și grădiniță de nivel european


Când investești din timp și constant, mai târziu culegi roadele. La Poienarii de Argeș există una dintre cele mai moderne școli și grădinițe din județ. 


„Școala este pusă la punct, modernizată după toate normele europene. Grupurile sanitare sunt de ultimă generație, dotate cu uscător de mâini. Avem wi-fi gratuit, printr-un program în care acordăm acest serviciu în întreaga comună. Am atras sponsorizări și am modernizat și grădinița din incinta școlii. Și acolo există un grup sanitar adaptat special pentru cei mici. Am găsit școala abandonată și am modernizat-o cu acoperiș, tâmplărie, izolație, interioare, dotări, cu tot ce trebuie. Am atras sponsorizări pentru achiziția de mobilier, de aparatură, de calculatoare. Am reușit ca școala să aibă și microbuz.”, aflăm de la primarul Dragoș Boncea. 


Pandemia nu l-a prins pe picior greșit, iar noul an școlar va începe în cele mai sigure condiții, pentru că nu a stat cu mâna întinsă către nimeni. 


„Am reușit, prin sponsorizări, să ne asigurăm o tonă de dezinfectant, măști, mănuși, spirt, termometre. Și dispensarul, și școala au fost asigurate cu toate cele necesare. Nu am făcut cheltuieli din bani publici, doar din sponsorizări. Acesta este unul dintre atuurile mele: am mulți prieteni și mă ajută atunci când deschid gura. Nu am așteptat nici de la guvern, nici de la Consiliul Județean, de la nimeni. E comuna mea, sunt primar, și dacă eu nu mă zbat pentru oameni, atunci cine să o facă?!”

 

 

 Teren multifuncțional pe fonduri europene


Săptămâna aceasta, la Poienarii de Argeș, urmează să inaugureze și terenul multifuncțional sportiv pentru elevii școlii, dar și pentru publicul larg. Acolo se poate juca baschet, fotbal, handbal. Terenul, acoperit cu tartan, este împrejmuit și are nocturnă solară. Proiectul a fost realizat pe bani europeni, valoarea acestuia fiind de 60.000 de euro.
Și Căminul Cultural, spune primarul Dragoș Boncea, l-a moștenit cu toaleta în fundul curții.


„Căminul Cultural l-am moștenit fără toalete, fără centrală, iar acum suntem la momentul în care am obținut autorizația de construcție pentru toalete moderne și dotare cu centrală termică, să poată fi și folosit. Am moștenit un cămin cu toaletă în fundul curții, un mastodont de clădire fără nicio utilitate și fără posibilitatea de a fi folosit. În toamnă, vreau să dau drumul la lucrări și să redau comunității încă o investiție utilă”, spune edilul. 

 

 

 Ce își propune?


Își propune să investească în continuare în educație, în școală, în finanțarea de tabere pentru copii, în burse pentru încurajarea rezultatelor bune la învățătură. Este foarte posibil să aibă și un buget mai generos în acest sens, pentru că tocmai a semnat un acord pentru aducerea unui alt mare investitor în localitate. La Poienarii de Argeș, urmează să vină cât de curând o investiție de 5 milioane de euro. Asta înseamnă locuri noi de muncă pentru oameni și încasări mai mari la bugetul localității, deci și investiții mai consistente în dezvoltarea localității.