Poiana Narciselor - un colț de rai!

Astăzi, la Negrasi a avut loc Sărbătoarea Verde în Poiana Narciselor, moment de bucurie pentru toți argeșenii, care, o data pe an se pot desfăta cu mireasma și gingasia narciselor din rezervația naturală de la Negrasi.
„Sărbătoarea narciselor” este la a 50 de ediție. Manifestarea a avut loc în rezervaţia naturală cunoscută ca „Poiana cu narcise de la Negraşi”, un areal de 4,1 hectare, în lunca râului Dâmbovnic, la 46 de kilometri sud de Piteşti, pe DN 659.
Personajele principale la ambele evenimente au fost copiii, care au demonstrat, prin talentele lor, că își cunosc și își prețuiesc moștenirea istorică și tradițiile.

Rezervaţia de la Negraşi este ocrotită pentru valoarea ştiinţifică deosebită a speciei şi pentru cea peisagistică a covorului de narcise. Poiana narciselor de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală în anul 1966. Tot de atunci se organizează şi „Sărbătoarea narciselor”. Considerată a fi un brand al judeţului Argeş, „Sărbătoarea narciselor” de la Negraşi adună an de an mii de oameni care vin să culeagă narcisele crescute în mod natural.

Vizitatorii Muzeului Județean Argeș pot admira, în luna mai, narcisa din Rezervația naturală Poiana cu narcise - Negrași expusă în holul muzeului în vitrina dedicată exponatului lunii.