Poiana Lacului. S-a semnat contractul pentru extinderea reţelei de gaze

Înainte de a debuta pandemia, administraţia publică locală din Poiana Lacului recepţiona un important obiectiv de investiţii. Este vorba de reţeaua de alimentare cu gaze din satul Metof, care acoperă o distanţă de 1,2 km. Acum urmează extinderea reţelei cu încă 8,4 km în satul Poiana Lacului, săptămâna trecută fiind semnat contractul cu firma care a câştigat licitaţia şi care se va ocupa de proiectare şi execuţie. După cum ne-a declarat primarul Ion Dumitrache, lucrarea cu toate etapele ei are termen de realizare de 6 luni, ceea ce înseamnă că până la începutul anului 2021 reţeaua va fi finalizată. 


Demersurile de introducere a gazelor în localitate au început în anul 2010, când societatea Tehnologica Radion a concesionat lucrările pentru 45 de km. La 9 ani distanţă s-au realizat 40 de km, urmând şi restul de 5.

„Iniţial, s-a mers foarte bine cu reţeaua, dar, din păcate, au fost puţini oameni dornici să se branşeze. Cu timpul, cererile au crescut şi de la 80 de branşamente, cât aveam la început, acum avem 800. Oamenii nu mai pot sta fără gaze! Le oferă confort şi un mod economic de încălzire, nu îşi mai bat capul să cumpere lemne sau peleţi, să bage în sobă, să cureţe cenuşa. Recunosc că, şi asta poate observa oricine, în zonele în care am introdus toate utilităţile şi unde avem şi asfalt, au apărut şi noi construcţii de case.”, ne-a povestit primarul Ion Dumitrache.