Poiana Lacului nu va mai avea probleme în alimentarea cu apă

Din săptămâna Patimilor, locuitorii din Poiana Lacului au început să aibă probleme cu apa curentă. Fie nu a mai curs nici strop la robinet, fie a venit cu intermitenţe, în unele zone ale comunei. Nemulţumirile cetăţenilor l-au determinat pe primarul Ion Dumitrache să bată pe la porţile celor responsabili şi prima oprire a fost la Instituţia Prefectului.

„Am fost de trei ori la prefectul Emanuel Soare şi am solicitat să se rezolve această problemă stringentă. Nu este posibil ca în stare de urgenţă, când ni se cer măsuri de igienă ridicate, oamenii din Poiana Lacului să nu aibă acces la apă potabilă. De vină este Regia de Apă de la Bradu, care se află în subordinea Consiliului Judeţean, pentru că nu a montat pompe şi nu există presiunea necesară pentru ca apa să ajungă la robinetele din gospodăriile localităţii noastre. Însă, în urma insistenţelor mele, s-a găsit o soluţie, şi CJ Argeş a alocat fondurile necesare pentru remedierea problemei.”, ne-a declarat primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache. 


Societatea de Administrare şi Exploatare a Patrimoniului şi Serviciilor de Utilităţi Publice Argeş SA a solicitat CJ Argeş şi a primit suma de 200 mii lei pentru achiziţionarea şi montarea unui grup de pompare cu turaţie variabilă, complet automatizat, în stația de repompare Trivale, care face parte din „Microsistemul de alimentare cu apă platforma Cotmeana”. Din cât ne-a declarat primarul Ion Dumitrache, lucrarea va fi încheiată în 30 de zile şi, astfel, nu vor mai exista sincope în alimentarea cu apă a locuitorilor din Poiana Lacului.