Podul de la Moșoaia este gata!

Noul pod din zona  Parc 2 Bis din comuna Moșoaia a fost deschis circulației. Proiectul podului de peste râul Teleorman a primit finanțare în luna iulie 2017, reprezentând cea mai urgentă lucrare din localitate.

Proiectul a fost finalizat în timp util, iar acum se fac ultimele lucrări pentru circulația pietonală, urmând să fie  inaugurat în curând.

Podul, care face legătura dintre satele  Bătrâni şi Lăzăreşti, a avut un desfășurator complex. Malurile au fost întărite prin gabioane. În sol, pentru stabilitatea lucrării, au fost introduși opt piloni a câte 17 metri adâncime și grosime de 1 metru. Malurile au fost întărite prin gabioane. Balustradele au fost vopsite, marcajele rutiere efectuate. Podul vechi, cel provizoriu, a fost înlăturat. Valoarea investiţiei este de 3.315.222.06 lei (fără TVA), aceasta fiind finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Până la data inaugurării, podul a fost deschis pentru circulația pietonilor și a vehiculelor. Nimic nu pare să mai amintească de bătrânul pod care asigura până nu demult accesul în cele două sate ale comunei, noua construcţie fiind una modernă, durabilă, făcută să dăinuiască zeci de ani.