PNL Mioveni și singurul „bărbat” din organizație

După ce s-a remarcat printr-o ilustră inactivitate, opoziția din Mioveni, excitată de scorurile bune obținute la europarlamentare și prezidențiale (chiar dacă nu are absolut niciun merit, pentru că s-a pricopsit cu trendul național) se lansează în campania electorală pentru locale, încercând să-și arate hărnicia pe ogorul fertil al facebookului, bărbătește, adică în mare parte neasumat, folosind conturi fake. 


Fără a bifa nici cea mai elementară regulă a comunicării în mass-media, celula locală PNL se vrea o fantomă simpatică în online și uneori miaună sfios în Consiliul Local, în linia trasată de fostul lider Franțescu, dedulcit bine la blaturile locale cu administrația PSD. Specializat în ieșirile spectaculoase în decor, George Năstase, cel care i-a luat locul lui Franțescu în Consiliul Local, aruncă isteric cu acuze în toate direcțiile facebookului, erijându-se în salvatorul cetățenilor nemulțumiți de ceva din oraș. De orice... 


„Se ia șpagă pentru angajările la noul spital!”, atrage atenția vigilentul consilier local. „Cine și cum?”, este întrebat. „Am văzut eu că scriu oamenii pe facebook”. „A dat cineva vreun nume, a descris o situație concretă?” „Nu, dar sigur se ia!..”


Sorin Fâlfănescu pare obosit înainte de a începe orice travaliu politic electoral și se comportă ca atare. Transmite un soi de lehamite superioară față de lumea din jur, incapabilă să intuiască ce idei importante pentru dezvoltarea Mioveniului ascunde în capul personal. Pentru că, da, urbea de sub poala Daciei e ținută într-un nemilos și nedrept suspans de zgârciții comunicatori ai PNL Mioveni, care au avut grijă să se pună rău și cu presa, pentru că „e vândută PSD-ului”. 


Infinit mai bărbată decât bărbații din opoziție, al treilea consilier non-PSD din Consiliul Local, Argentina Culcuș, e singura care se ia la trântă cu puterea locală, față în față, fără ocolișuri. Conștientizează că nu este cel mai confortabil coleg de partid, pentru că organizația, din instinct, are tendința de a respinge pe oricine e croit pe muncă, așa că așteaptă să vadă dacă partidul crede că face mai multe parale decât vedeta intergalactică Ioan Predica (zis Semaca).  Oricum, la cum își ține candidații în șah, șansele PNL de a obține Primăria Mioveni tocmai au egalat șansele aceluiași partid de a câștiga Primăria Pitești. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta