PNL își maximizează rezultatele pe urban, în Argeș!

Poate pentru prima oară, alegerile care vor avea loc în urban sunt cu adevărat cu final neașteptat. Partidele au făcut alegeri mai mult sau mai puțin curajoase, mai mult sau mai puțin inspirate, mai mult sau mai puțin controversate, dar le-au făcut cu gândul la victorie. 

Întrucât negocierile nu au dus la o variantă susținută de dreapta politică din rațiuni multiple, liberalii vin cu o garnitură de candidați care le oferă șanse importante pentru câștigarea urbanului. 

La Pitești a curs multă cerneală pe marginea opțiunii PNL pentru Primăria Pitești, în persoana viceprimarului Sorin Apostoliceanu. În toate sondajele, acesta a ieșit în topul preferințelor electoratului, drept care conducerea partidului a dorit, cumva, să-și maximizeze șansele: a adunat procentele lui Apostoliceanu la procentele PNL și le-a dat victorie. Firește că matematica trebuie pusă în context, dar numai alegerile vor valida corectitudinea calculelor, mai ales că la mijloc sunt și multe variabile, dar și mai multe necunoscute. 

Cert este un lucru: echipa PNL pentru Primăria Pitești este una redutabilă, dacă iei om cu om și treci peste transferul politic. Nucleul este format din cei trei foști candidați în cursa internă a partidului, oamenii de afaceri Mihai Coteț, Ana Stan și Tiberiu Irimia, care s-au alăturat lui Apostoliceanu apreciind că acesta se pliază perfect pe sloganul „Mai multă administrație, mai puțină politică”.

Sorin Apostoliceanu are avantajul experienței în administrație, dovedind deja că este un om de acțiune și de inițiativă. De numele său se leagă transparentizarea Primăriei Pitești și deschiderea acesteia către cetățeni. 

„În ultimii 30 de ani, în Pitești, s-au făcut lucruri bune sau mai puțin bune. Credem însă că potențialul orașului este departe de a fi atins. Piteștiul poate infinit mai mult și merită infinit mai mult! Infrastructura, apa și canalizarea, termoficarea, alternativele pentru agrement și sport, Pădurea Trivale, Poliția Locală, transportul public, creșele și grădinițele, zona metropolitană – toate au un loc prioritar în agenda mea și a echipei mele. Ca viceprimar, am deschis ușile Primăriei Pitești către voi, v-am ascultat problemele și le-am rezolvat în timp util. Ca primar, alături de echipa mea, voi avea mereu în față exemplele demne de urmat ale administrațiilor liberale din Oradea, Cluj, Timișoara sau Sibiu, voi colabora direct cu primarii care au făcut din comunitățile lor modele de succes și apoi voi arăta lumii întregi că... se poate și în Pitești!” - declară Sorin Apostoliceanu.

Proiecte pentru piteșteni:
1. Să avem grijă de sănătatea piteștenilor!
• Construirea unui spital municipal nou, la standarde europene, care să asigure servicii medicale de calitate pentru Pitești;
• Înființarea unui centru de permanență pentru urgențe minore – cu medici de familie, unde să fie tratate non-stop urgențele medicale ce nu necesită spitalizare sau proceduri complexe.

2. Să deblocăm Piteștiul!
• Asfaltarea corespunzătoare a tuturor străzilor, semafoare inteligente;
• Amenajarea de piste pentru bicicliști la standarde europene;
• Realizarea Centurii de Vest a Piteștiului;
• Amenajarea de noi parcări acolo unde este nevoie, fără distrugerea domeniului public și fără a încurca traficul pietonal;
• Pod nou peste râul Argeș. 

3. Să relansăm economia Piteștiului!
• Un parc industrial după modelul celui de la Oradea prin care să atragem noi investiții în Pitești;
• Încurajarea unor companii puternice să vină la Pitești și să creeze locuri de muncă bine plătite;
• Sprijinirea învățământului profesional prin colaborarea între companii și școli.

4. Să deschidem Primăria către piteșteni!
• „Ghișeul unic” – punct unic de contact cu cetățeanul: piteștenii vor veni într-un singur loc, pentru orice problemă pe care o au în relația cu administrația publică;
• „Alo, Primăria?” - platforma de comunicare la distanță (online sau telefonic) prin care oamenii vor fi în legatură cu primarul și vor primi răspunsuri rapide, nu în 30 de zile;
• Fără cozi la ghișee! - prin digitalizare și proceduri online pentru toată administrația;
• Facem bugetul împreună! – bugetul se va realiza prin contribuția cetățenilor care vor propune și vor vota cele mai bune proiecte pentru Pitești;
• Primarul între oameni – întâlniri directe și contact permanent între cetățeni și primar.

Echipa PNL la Primăria Pitești

Sorin Apostoliceanu, propunerea PNL pentru funcția de primar, 43 de ani, absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management „Piteștiul a fost dintotdeauna casa mea"

„Toată viața mea personală și profesională se leagă de Pitești. Am copilărit și trăit în Găvana, Trivale și mai apoi în Popa Șapcă. Aici m-am format ca om, aici am familia și prietenii. Piteștiul a fost dintotdeauna casa mea. Aici vreau să crească și să se stabilească și copiii noștri.  Vreau să vorbim doar despre Pitești, așa cum am făcut-o și până acum, sincer și direct. Împreună cu cetățenii am identificat problemele comunității noastre, împreună am găsit soluții, împreună vreau să mergem și de aici înainte. Am alături o echipă puternică și determinată, cu care sunt convins că vom scoate Piteștiul din inerție.", ne-a declarat Sorin Apostoliceanu.

Mihai Coteț, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar, 46 de ani, absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, antreprenor și manager de succes,,Piteștiul are nevoie de o echipă de oameni tineri și dinamici, care știu ce au de făcut!"

„Piteștiul are nevoie de un suflu nou, de dezvoltare pe principii moderne de administrație! Are nevoie de o echipă de oameni tineri și dinamici, care știu ce au de făcut! Trebuie să le oferim tinerilor perspective de a se dezvolta, de a câștiga mai bine și de a beneficia de timp liber de calitate la ei acasă! Vrem să fim mândri de orașul nostru și să îl așezăm acolo unde merită!”

Ana Stan, notar public,,Un oraș prosper înseamnă locuitori prosperi!”

„Piteștiul are nevoie imperativă de dezvoltare economică! Doar așa putem relansa orașul nostru și susține financiar proiecte de anvergură. Doar așa vom avea locuri de muncă variate și bine plătite. M-am alăturat acestei echipe, întrucât am găsit deschidere către măsuri economice reale și dorință de dialog cu mediul de afaceri. Un oraș prosper înseamnă locuitori prosperi!”

Tiberiu Irimia, doctor în științe medicale cu o experiență uriașă în managementul medical, fondator al formației rock Capella ,,În ECHIPĂ vom construi Piteștiul pe baze sănătoase!”

„Am ales să rămân doctor în Pitești, dar mă doare să constat că, în 2020, piteștenii nu pot beneficia de un spital municipal la standarde europene. Cel mai bun medic este autostrada Pitești-București – este o vorbă înrădăcinată de-a lungul anilor. E momentul să schimbăm această paradigmă! În ECHIPĂ vom construi Piteștiul pe baze sănătoase!”

Curtea de Argeș. Cristian Mitrofan, un candidat cu experiență în  business și administrație

Primul Oraș Regal al României este o altă miză importantă pentru liberali și tocmai de aceea, pentru candidatura la funcția de primar, a fost desemnat Cristian Mitrofan, lider al PNL Curtea de Argeș și președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș. Marele său avantaj este că are atât experiență în zona de administrație, cât și în zona de business, adică știe toate resorturile după care funcționează administrația locală și, în egală măsură, abordează gestionarea banului public cu responsabilitatea celui care lucrează în privat. De asemenea, Mitrofan este... un om al locului. Știe orașul și problemele lui ca pe propriile buzunare și, prin prisma backgroundului, are și soluții moderne la provocările care îl așteaptă. 

„Suntem sătui de România împărţită pe poli de interese şi împărţirea bugetului discreţionar”

Mitrofan este văzut la Curtea de Argeș ca exponent al dreptei unite în stare să îl învingă pe actualul primar Costică Panțurescu. USR Curtea de Argeș a făcut un sondaj pe pagina de Facebook a partidului, în care își întreba simpatizanții dacă ar trebui sau nu să îl susțină pe Mitrofan pentru primărie. 59% dintre respondenți au spus da, mulți dintre ei motivându-și alegerea în comentarii. Principalul motiv al celor care au spus DA este dorința de a putea vota un candidat comun al partidelor de dreapta, Cristian Mitrofan fiind, în opinia lor, soluția pentru Primăria Curtea de Argeș. E greu de crezut că USR va susține această alternativă, întrucât și-ar fi dorit la schimb susținerea liberalilor la Primăriile Pitești și Câmpulung. În fapt, în tot Argeșul, negocierile pe zona politică de dreapta au eșuat. Chiar și așa, șansele lui Mitrofan sunt destul de mari. Proiectele sale pentru comunitate se bazează atât pe atragerea de fonduri europene, cât și pe programele guvernamentale prin care pot fi atrase fonduri generoase în comunități, precum programul Guvernului PNL „Reclădim România”.

„Reclădim România trebuie să însemne acelaşi lucru în orice colţ din ţară. Suntem sătui de România împărţită pe poli de interese şi împărţirea bugetului discreţionar, aşa cum făcea vechea guvernare. Pentru Curtea de Argeş, programul PNL va însemna investiţii în domenii-cheie, va însemna susţinerea mediului de afaceri şi a iniţiativei private, dar şi sprijin real pentru comunităţile locale. Şi toate acestea vor duce, implicit, la o viaţă mai bună pentru fiecare dintre noi.”, declară Cristian Mitrofan.

Mioveni. Argentina Culcuș a intrat în cușca leului

Mioveniul reprezintă o redută greu de cucerit pentru PNL ținând cont că, dintotdeauna, acolo a fost unul dintre cele mai puternice fiefuri ale PSD. În luptă a fost aruncată, de data aceasta, o femeie, Argentina Culcuș, cunoscut fiind că femeile sunt mai conștiincioase și mai luptătoare. Decizia desemnării sale nu a fost una grea. În sondajul realizat de partid, Argentina Culcuș a ieșit la mare distanță de ceilalți liberali înscriși în cursa internă, dar și de candidatul USR. 
Argentina Culcuș are experiență atât în zona de administrație, cât și în zona de business. Locuitorii din Mioveni o cunosc în special prin prisma faptului că, o bună perioadă de vreme, a fost director al Centrului Cultural Mioveni, perioadă în care instituția a înflorit. A crezut mereu că ar putea face lucrurile mai bine decât primarul în funcție, Ion Georgescu.

„Sunt pregătită și determinată să aduc la Mioveni schimbarea pe care bună parte dintre locuitori o așteaptă. S-au făcut multe lucruri în orașul nostru de-a lungul timpului, și bune, și mai puțin bune, dar... cu bani foarte mulți și nu neapărat de calitate. Vreau să demonstrez că pot să gestionez mult mai judicios banul public. De asemenea, deși este patria Dacia Renault, Mioveniul nu are voie să nu se dezvolte economic și în alte direcții, pentru că este periculos să nu ai o plasă de siguranță. Experiența acestei pandemii ne-a demonstrat cât de vulnerabili putem fi atunci când uzina întâmpină dificultăți.” - a declarat Argentina Culcuș.  

Câmpulung Muscel. Nicolae Zaharia, un profesor la primărie

La Câmpulung Muscel, bătălia electorală va fi foarte interesantă anul acesta și cu... final deschis. Candidatul PSD pleacă la drum cu avantajul faptului că este primar în funcție, în timp ce Nicolae Zaharia, candidatul PNL, se bucură de notorietate și respect.  
Zaharia este director al Liceului Teoretic „Dan Barbilian” și membru PNL din 1997. Este la prima candidatură și se declară convins că va câștiga. Dreapta nu a reușit să desemneze un candidat comun nici aici, dar, spre deosebire de Pitești unde liberalii sunt atacați din toate părțile, cel puțin la Câmpulung s-a semnat un pact de neagresiune electorală cu USR. Liberalii speră, dincolo de obținerea postului de primar, și la 9 locuri în Consiliul Local. Momentan, au doar 6, ceea ce nu le permite să se impună așa cum și-ar dori. Dacă pentru funcția de primar nu au ajuns la un compromis cu USR, liberalii ar putea avea alături de aceștia o majoritate destul de confortabilă, iar cine are Consiliul Local... are decizia. Așadar, miza este una dublă. 

„Consider că implicarea mea în rezolvarea problemelor din municipiu și în dezvoltarea acestuia este o datorie morală, acum fiind momentul în care să îmi disponibilizez experiența managerială acumulată și să-i întorc Câmpulungului cel puțin ceea ce mi-a oferit el. Aici am reușit să performez și să fiu cel care sunt astăzi. Este nevoie de un primar echilibrat, dar ferm, care nu este interesat de circul public și care nu este conflictual.”, declară candidatul PNL la Primăria Câmpulung. Prioritatea sa numărul zero este atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea economică a municipiului, dar mai ales pentru maximizarea imensului potențial politic pe care îl are. 

Ștefănești. O candidatură... vintage: Dorin Bărbuceanu, aruncat din nou în luptă

Liberalii au obținut trei mandate cu Dorin Bărbuceanu candidat și sunt convinși că vor mai obține unul. Premise ar fi, dat fiind faptul că primarul în funcție, Jenica Dumitru, a avut un mandat destul de zbuciumat. Acesta este un avantaj însă și pentru ceilalți contracandidați. 
Spre deosebire de alții însă Bărbuceanu mizează pe ceea ce a dovedit deja. 

„Am accesat milioane de euro fonduri europene pentru unitățile de învățământ și numai în ultimul an de mandat la Ștefănești am introdus 100 de kilometri de rețea de apă și canalizare... Că cetățeanul nu a observat decât deranjul, asta este cu totul altceva. Îmi doresc să recuperăm tot timpul irosit cu scandaluri în ultimii patru ani și să ne recâștigăm prestigiul pierdut. În 16 ani, eu nu am avut niciodată vreo problemă cu Consiliul Local, pentru că am înțeles că trebuie să lucrăm împreună, pentru oameni.”, declară candidatul PNL.

Topoloveni. Gabriel Vasilescu - încă o candidatură din partea PNL

Gabriel Vasilescu este candidatul PNL la Primăria Topoloveni. A reușit să facă în această localitate una dintre cele mai puternice organizații ale PNL și speră să reușească de data aceasta să câştige fotoliul de primar. 
Vasilescu a fost comisar-șef al OPC Argeș, doctorand  la ingineria securităţii industriale şi înalt funcţionar public încă din 2016, făcând parte din Corpul Funcţionarilor Publici. A fost la un pas de a fi prefectul județului Argeș și se bucură de simpatia multor edili liberali. Nu se află la prima candidatură la Primăria Topoloveni, dar speră că locuitorii de acolo îi vor acorda șansa să le demonstreze ce poate face și o administrație liberală. 
Conștientizând că nu este tocmai o luptă uşoară, Vasilescu speră că măcar la Topoloveni dreapta va veni cu un candidat unic. 

„Mă adresez dumneavostră într-o perioadă grea pentru noi toți, generată atât de efectele pandemiei la nivel mondial, cât și de proasta guvernare de la noi din ultimii ani, care coroborate au dus la probleme financiare pentru mulți dintre noi și schimbări uriașe în viața de zi cu zi. V-ați gândit vreodată cât de mult îi ajutați pe ceilalți? Prin simplul fapt că le oferiți un zâmbet, prin cuvintele voastre spuse la momentul potrivit sau, pur și simplu, prin starea voastră de spirit atunci când sunteți fermi prin deciziile luate. Ne-am hotărât să facem noi primii pași și să ne unim forțele pentru așezarea orașului Topoloveni pe harta celor mai frumoase orașe din România, atât din punct de economic, social, cât și cultural. De aceea, vă invit să imprimăm o cooperare loială între partidele locale de dreapta din orașul Topoloveni pentru a învinge comunismul instaurat acum 30 de ani.”, este mesajul lui Vasilescu. 

Costești. Un bis cu Dan Vasile

PNL a mai câștigat cu Dan Vasile Primăria Costești și speră să repete performanța, chiar dacă este anticipată o confruntare electorală intensă: 

„Candidez pentru că, în ultimele trei mandate, nu s-a făcut mai nimic pentru Costești, decât s-a tăiat panglica la proiectele demarate de mine. Satele din Costești au fost total ignorate. În afară de o asfaltare pe strada Zorile și supraveghere video, nu rețin nimic de la fostele administrații. În 2004, când am ajuns primar, am dat apă non-stop locuitorilor, am introdus gaze la blocuri. Oamenii nici nu aveau utilități în această zonă! Mai sunt multe de făcut și avem de recuperat mult timp pierdut. Eu am consilierii mei pe fiecare zonă, știu ce am de făcut. Voi veni cu proiectele în campania electorală, pentru că de fiecare dată concurența și-a însușit ideile mele.”,  ne-a declarat Dan Vasile.  


Sursa: Săptămânal Ancheta