PNL face ECHIPĂ pentru ZONA METROPOLITANĂ!

Fără o zonă metropolitană sau o aglomerare urbană puternică, o regiune nu poate performa la înălțime. Orașe cu administrații competitive precum Arad sau Oradea au pus la punct astfel de zone metropolitane încă de acum 20 de ani! Piteștiul nu se mai poate dezvolta în mod izolat, pe cont propriu. În egală măsură, locuitorii municipiului reședință de județ și ai localităților limitrofe trebuie să se bucure de un nivel de trai ridicat și de confortul unor servicii integrate de calitate. 
Echipa PNL pentru Primăria Pitești și candidații liberali din localitățile limitrofe și-au dat mâna pentru a dezvolta comunitățile în contextul unei astfel de zone metropolitane, fără de care orice proiecție viitoare de dezvoltare nu poate fi decât ineficientă sau făcută cu jumătate de măsură.

 

 Sorin Apostoliceanu: „Zona metropolitană e un proiect de dezvoltare pentru comunitățile noastre, nu o promisiune de campanie electorală!”


„Majoritatea proiectelor de anvergură ale Piteștiului își pot găsi rezolvarea în cadrul acestei zone metropolitane, pentru că vorbim de fonduri imense și pentru că Uniunea Europeană le acordă celor care se asociază și construiesc împreună dezvoltare pentru comunitățile lor. Un spital metropolitan de urgență, infrastructura mare care să ne descongestioneze orașul și care să ne lege eficient de celelalte comunități, parcuri industriale, un sistem de transport în comun care să deservească întreaga zonă metropolitană sau gestionarea eficientă a deșeurilor - toate acestea sunt proiecte care se pot finanța prin intermediul zonei metropolitane. În perioada în care am fost viceprimar, personal am purtat discuții cu primari ai localităților limitrofe. Nu am găsit deschidere, iar consecințele le-au trăit, pe propria piele, cei care făceau naveta în și dinspre Pitești. Sunt ferm convins că de aici înainte cetățenii vor sancționa drastic administrațiile care vor refuza să acționeze în interesul lor. Echipa PNL la Primăria Pitești se va consulta cu toți actorii implicați în zona metropolitană și cu specialiștii, va identifica prioritățile și va întocmi un plan de lucru pe care îl va urmări pas cu pas. Zona metropolitană e un proiect de dezvoltare pentru comunitățile noastre, nu o promisiune de campanie electorală!”, a declarat Sorin Apostoliceanu, candidat PNL la Primăria Pitești. 

 

 

 DE CE SUSȚINE ZONA METROPOLITANĂ ECHIPA PNL PENTRU PRIMĂRIA PITEȘTI?! 

 

Mihai Coteț: „Avem nevoie de parcuri industriale!”


„În 1989, Piteștiul era unul dintre cele mai industrializate și puternice municipii și un pol economic de rezonanță al României. În 30 de ani, orașe care erau cu mult în urma Piteștiului au devenit mari hub-uri IT sau oferă o varietate de locuri de muncă în parcurile industriale realizate în urmă cu ani buni. Orașele moderne și civilizate își scot activitatea industrială din oraș și o mută în parcurile industriale amplasate, de cele mai multe ori, în zonele metropolitane. Stocul de spaţii industriale şi logistice din România a ajuns în 2019 la 4,1 milioane mp. Noi nu ne numărăm printre ele! Va trebui să recuperăm rapid din acest handicap din primii ani de mandat!”

 

 Ana Stan: „Ne vrem piteștenii înapoi!”


„Populația Piteștiului este în continuă scădere, iar procesul de îmbătrânire, tot mai accentuat. Zona metropolitană și toate avantajele care vin la pachet odată cu aceasta vor transforma Piteștiul în acel oraș-magnet pentru cei care caută o calitate a vieții ridicată și locuri de muncă variate și decent plătite. Nu cred că se mai poate vorbi despre o dezvoltare sustenabilă, sănătoasă, pe termen lung, în afara unei astfel de asocieri de interese. Orice întârziere ne va costa mai mult decât deja ne-a costat până în prezent!”

 

 Tiberiu Irimia: „Avem nevoie de servicii medicale de calitate!”


„Avem nevoie de un spital metropolitan de urgență la standarde europene! Spitalul Județean Pitești și Spitalul de Pediatrie, aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, funcționează în clădiri vechi, cu probleme inclusiv din punct de vedere a structurii de rezistență a clădirilor. Această pandemie ne-a arătat ce înseamnă să fii descoperit din toate punctele de vedere, de la infrastructură la resursă umană. Un spital metropolitan de urgență înseamnă să degrevăm celelalte spitale care nu mai pot oferi servicii de calitate în mod prompt și eficient. Un spital metropolitan de urgență înseamnă o clădire nouă, dotări noi, infrastructură medicală de ultimă generație. Înseamnă respect și servicii medicale de înaltă calitate. Înseamnă locuri noi de muncă și posibilitatea ca și Piteștiul să aibă o facultate de Medicină, la fel ca celelalte centre universitare puternice.”