PNL Argeș: ”Prioritarea noastră este sănătatea cetățenilor!”

PNL Argeș reamintește argeșenilor misiunea lor ca partid aflat la guvernare, în acest moment luptând în combaterea coronavirusului prin măsuri care au rol protejarea populației și implicare în dezvoltarea sistemului medical.

Reamintim că, în Argeș, a fost încheiat un protocol între Direcția de Sănătate Publică Argeș și BesmaxPharma, prin care a fost pus la dispoziție Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești un echipament nou de plasmafereză, cu titlu gratuit, pentru 12 luni. Acest echipament este folosit la colectarea de plasmă umană și este însoțit de 100 de kit-uri de colectare de plasmă. Scopul acestei donații este de a asigura accesul pacienților infectați cu SARS COV 2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenți. De asemenea, în scurt timp va fi funcțional un aparat de testare, de tip Real Time PCR la Spitalul Municipal din Câmpulung. Acest aparat a fost achiziționat prin contribuția companiei Holcim, care a donat 55.000 de euro și prin contribuții locale. Personalul de specialitate al spitalului Municipal Câmpulung a demarat deja programul de formare profesională, în așa fel încât acesta să fie finalizat în momentul instalării aparatului. Termenul în care va fi pus în funcțune este de aproximativ o săptămână. 

CITEȘTE ȘI ... Doi tineri din Argeș reținuți de polițiști


Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a precizat că într-un timp scurt au fost abordate mai multe căi pentru achiziționarea aparatelor folosite în detectarea și tratarea COVID-19.

“În acest moment se dă o luptă acerbă în piață pentru achizițioarea aparatelor de genul PCR sau de plasmafereză. Toată lumea are nevoie și depune toate eforturile să le achiziționeze. Noi am extins căutarea în mai multe zone. Una a fost să aducem de la Crucea Roșie, dar din păcate, conducerea Consiliului Județean Argeș și fosta conducere a DSP au refuzat să se implice, am ratat șansa și cele 10 aparate PCR aflate în stoc au fost epuizate rapid. O altă direcție a fost să găsim prin Unifarm un aparat de testare și am reușit într-un timp record, grație implicării primului ministru, domnul Ludovic Orban și a gestionării corecte a situației de către noul director al DSP, domnul colonel Alexandru Guiță, să îl achiziționăm. În acest caz, compania Holcim Câmpulung a răspuns pozitiv și a donat 55.000 de euro pentru plata acestui echipament”, a declarat președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu. 

Prioritatea PNL Argeș este sănătatea cetățenilor și tratarea cu responsabilitate a funcționării corecte a sistemului medical argeșean.

 “Am fost asigurat că într-o săptămână echipamentul de plasmafereză va fi funcțional, la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești. De asemenea, în scurt timp, va fi funcțional echipamentul pentru testare, Real Time PCR (RT-PCR). Ca reprezentant al partidului aflat la guvernare voi monitoriza cu foarte mare atenție funcționarea instituțiilor de profil, implicarea managerilor de spitale și a celor responsabili pentru sănătatea publică în gestionarea crizei cauzată de coronavirus. Nu voi tolera lipsa de implicare, incompetența sau fuga de responsabilitate, pentru că aici vorbim de sănătatea semenilor noștri”, a conchis liderul PNL Argeș, Adrian Miuțescu.