PNL Argeș: Guvernul României finanțează două investiții esențiale pentru Pitești!

Liberalii argeșeni au subliniat, în această săptămână, prin intermediul unui comunicat de presă, viteza cu care guvernul PNL a  deblocat și demarat mai multe proiecte de infrastructură prin CNI, cu referire directă la proiectul Sălii Polivalente din Pitești, aflat  într-o fază avansată a execuției. 

În noiembrie 2019, CNI a anunţat că a semnat contractul de proiectare şi execuţie a Sălii Polivalente din Piteşti. Valoarea contractului pentru acest obiectiv de investiții este de aproximativ 82 milioane lei, de lucrări ocupându-se societatea Con-A SRL din Sibiu, declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de CNI. Conform contractului, Sala Polivalentă va fi finalizată în 2022.

În comunicatul transmis, liberalii reproșează administrației locale că, deși licitația pentru realizarea obiectivului s-a desfășurat repede, Primăria Pitești a făcut greșeli care au afectat buna desfășurare a lucrărilor, dovedindu-se, in opinia liberalilor, "un partener neserios".  Criticile vizează imposibilitatea de a se mai construi parcarea subterană de 144 de locuri prevăzută inițial din cauza "omiterii" in timpul proiectării a unui mic amănunt: pe sub terenul care era dedicat parcării trece un imens ovoid, o structură a sistemului de canalizare urban care nu poate fi dislocată și care împiedică iremediabil realizarea unui nivel de tip subsol. 

Din această cauză sunt necesare lucrări suplimentare, rezultate în urma modificării soluției de proiectare, de aproxiamtiv 2,6 milioane de euro,  care vor trebui să fie suportate de către Primăria Pitești pentru a construi o parcare supraterană şi pentru a fi realizate lucrari de deviere a unei conducte de apă menajeră. 

Mai multe detalii despre această situatie puteti citi aici:

https://sursata.ro/ovoidul-de-la-sala-polivalenta-sau-prostia-de-la-primaria-pitesti-care-ne-costa-26-milioane-de-euro

 

"Directorul general al Companiei Naționale de Investiții (CNI), Manuela Pătrășcoiu, a venit de două ori în județ anul trecut, la insistențele liberalilor argeșeni.  Împreună cu președintele PNL, Ludovic Orban, la data respectivă premier, a fost pe 16 septembrie chiar pe șantierul Sălii Polivalente din Pitești, la invitația președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu. După discuțiile cu constructorul, atât premierul, cât și directorul CNI au fost convinși că lucrarea va fi gata la timp, fiind plăcut suprinși de eforturile din teren ale firmei sibiene. Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a reușit să organizeze și pe 4 noiembrie 2020 o întâlnire între primarii din județ, pe de o parte și ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice și șefa CNI, pe de altă parte. 
Mai nou, Primăria Pitești apelează tot la Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, ca să modernizeze stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, care ar urma să aibă o capacitate de 15 000 de spectatori și să realizeze un nou stadion de atletism, omologat pentru competiții internaționale. Cele două proiecte se află în dezbatere publică și ar fi imposibil de realizat cu fonduri de la bugetul local, fără sprijinul Guvernului României.", se mai arată în comunicatul PNL Argeș.