Mesajul transmis de ministrul Muncii, Violeta Alexandru a fost unul de bun simț și realist, anunțând că, după ce va fi realizată o analiză pertinentă cu specialiști din Ministerul Finanțelor va fi pregătită creșterea pensiilor.“Noi ne-am angajat să mărim pensiile. Acest mesaj al nevoii de a mări pensiile este clar auzit de către Guvern şi este auzit în sensul puterii de cumpărare şi a nevoii evidente a acestor oameni pentru creşterea pensiilor. Diferenţa dintre noi şi PSD este că noi nu suntem populişti. Nu am de gând să fiu populistă, nu vreau să arunc cu procente, ci eu vreau să lucrez cu echipa Ministerului Finanţelor şi să vedem care sunt posibilităţile în acest moment, după această perioadă de pandemie, în care economia a fost greu încercată. Pentru mine este important acest test de sinceritate şi de rigoare. De promis putem să promitem toţi”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
Dincolo de analize și declarații, ministrul liberal al muncii depune toate eforturile pentru a plăti la timp indemnizațiile care le revin diverselor categorii sociale. Astfel, măsurile propuse și implementate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în perioada stării de urgență în lunile martie, aprilie și mai au vizat 66.316 beneficiari din județul Argeș, însumând plăți de 223.724.124 de lei făcute sub formă de indemnizații. Cele mai multe fonduri alocate prin MMPS în perioada stării de urgență au fost plătite prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANFOM) și prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) instituție care a asigurat acordarea indemnizațiilor pentru șomaj tehnic.


În plus, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru a anunțat că pensionarii cu vârsta peste 75 de ani, beneficiari ai pensiei sociale minime garantate în valoare de 704 lei, vor primi tichete de masă electronice, în valoare de 180 lei/lună, acestea urmând a fi transmise beneficiarilor de către administrațiile locale. Scopul nostru este să asigurăm o bună guvernare, să aplicăm planul de dezvoltare economică a României și să asigurăm stabilitatea socială dorită de toți românii.