PNL Argeș: Domnule Manu, alocați banii pentru “Fiii Argeșului” sănătății argeșene!

Cum lupta pentru combaterea COVID-19 nu se află la final, reprezentanții PNL Argeș lovesc în conducerea Consiliului Județean și a Primăriei Municipiului Pitești, cerând lămuriri în privința fondurilor pentru anumite evenimente care pot fi redirecționate către sănătatea publică.

”În urma cu o săptămână adresam primarului Piteștiului, Cornel Ionică o întrebare publică prin care îi solicitam să ne explice atât nouă cât și cetățenilor de ce nu direcționează banii alocați Simfoniei Lalelelor, care a fost anulată anul acesta, către lupta pentru combaterea COVID-19. Nici până acum, primarul nu a catadicsit să le răspundă oamenilor ce se întâmplă cu cei 550.000 de lei estimați pentru Simfonie. Din păcate acesta este respectul pe care conducerea primăriei îl arată piteștenilor, în special când vine vorba de banul public. 
Cum lupta pentru combaterea COVID-19, nu se află la final, cum prioritățile noastre sunt repornirea economiei și modernizarea sistemului de sănătate argeșean, credem că toate instituțiile trebuie să depună un efort susținut în lupta cu această pandemie. Însă la o simplă privire, observăm că la cel mai înalt nivel al județului există un interes mai mare pentru a da bine în presă, decât să susțină domeniul sănătății. Cel mai grăitor moment a fost atunci când conducerea CJ și DSP au refuzat să se implice în achiziționarea unui aparat PCR, de la Crucea Roșie și din cauza indolenței PSD am ratat ocazia. În aces caz, într-un timp record, grație implicării primului ministru, domnul Ludovic Orban și a gestionării corecte a situației de către noul director al DSP, colonel Alexandru Guiță și cu sprjinul Holcim am reușit să îl achiziționăm.
Din păcate, conducerea Consiliului Județean, nu a înțeles care sunt prioritățile publice și de zeci de ani, construiește pe hârtie proiecte fantasmagorice, dar nu vede nevoile reale ale județului Argeș. “Domnule Manu, faceți ceva pentru acest județ! Din cei 350.000 de lei, alocați pentru diverse evenimente care nu vor mai avea loc, precum “Fiii Argeșului”, „Festivalul majoretelor”, „Noaptea muzeelor”, „Festivalul Carpați” sau „Conferința UNESCO”, direcționați acești bani  pentru lupta cu pandemia, finanțați sănătatea județului. În aceste momente grele, cu siguranță, sănătatea publică este cea mai importantă și are nevoie de finanțare, ca de aer. Haideți să folosim cu cap banii județului și să susținem domenii sensibile, precum sănătatea și educația, a declarat liderul consilierilor județeni PNL, Marius Postelnicescu. ”, transmite departamentul de Comunicare al PNL Argeș.