PNL Argeș anunță! A fost inițiat proiectul de HG pentru partia de schi de la Molivișu | Sursa Ta

Cel mai așteptat proiect al județului, domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu, a primit toate avizele necesare, iar Hotărârea de Guvern se află pe ordinea de zi a premierului în vederea aprobării. Proiectul face un pas în față grație  implicării președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu, care a purtat discuțiile la nivel guvernamental și consilierului local liberal din Curtea de Argeș, Mădălin Marinescu, care a obținut avizul viceprim-ministrului, avizul de la ministerul Mediului, negație de la ministerul Economiei că nu impactează bugetul consolidat, avizul de la ministerul Finanțelor și avizul de la ministerul Justiției, domeniul schiabil Ghițu-Molivișu devine realitate pentru județul Argeș.  

CITEȘTE ȘI ... Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020


Obiectivul principal este transformarea zonei Ghițu într-o staţiune turistică de interes naţional, în conformitate cu standardele UE.

Acest plan turisc va ajuta la dezvoltarea economică și turistică a Argeșului. Stațiunea montană care va fi situată la aproape 90 de kilometri de Pitești, conectată la autostrada Sibiu-Pitești, la A1 și la drumul expres Craiova-Pitești va poziționa județul nostru pe harta turistică a României și va crește potențialul și ratingul zonei de nord a județului.

CITEȘTE ȘI ... Avertismentul meteorologilor! O furtună cu gheață se îndreaptă spre România

Președintele PNL, Adrian Miuțescu, a avut o poziție tranșantă și a a declarat acest obiectiv prioritar pentru Argeș.

► “Proiectul Ghițu-Molivișu continuă chiar dacă ani la rând nimeni din cadrul administrației județene  nu a mai mișcat un deget. Însă cu sprijin din partea președintelui Ludovic Orban am reușit să îl introducem în master planul de turism al României și să facem primii pași în vederea demarării construcției, prin obținerea avizelor și inițierea Hotărârii de Guvern. Așa cum am spus, îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele județului Argeș, iar domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu reprezintă unul dintre obiectivele mele prioritare”, declara de curând deputatul liberal Adrian Miuțescu.  


Prima etapă în vederea finalizării acestui proiect a fost realizată, fiind inițiat proiectul de hotărâre al Guvernului “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului <<Construire pârtie de schi A1 ADI Ghițu Molivișu>>”. În decurs de o săptămână proiectul a devenit Hotărâre de Guvern inițiată de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost avizat favorabil de viceprim-ministru, a primit aviz din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a primit negație de la ministerul Finanțelor că nu impactează bugetul consolidat și nu este necesar aviz de la acest minister, și a primit avizul de la ministerul Justiției. Astfel, în urma acestor demersuri, domeniul schiabil Ghițu-Molivișu devine realitate pentru județul Argeș.